Γιώργος Αυτιάς: Δεν κοιτώ ποτέ τον δεύτερο, αν κοιτάξεις πίσω, έπεσες

Στην Πολυξένη Καραμίχα,

Πάντα έτοιμος να δώσει απαντήσεις στους τηλεθεατές του, ο Γιώργος Αυτιάς συνεχίζει κάθε Σαββατοκύριακο την πρωινή ενημέρωση στον ΣΚΑΪ. Η συνέπεια, η επεξήγηση, η απλοποίηση σύνθετων θεμάτων είναι η καθημερινότητα του δημοσιογράφου εδώ και δεκαετίες. Φέτος ολοκληρώνεται το συμβόλαιό του με το κανάλι του Φαλήρου και αποκαλύπτει ποιο θα είναι το επόμενο τηλεοπτικό βήμα του.

Φέτος ήταν μια διαφορετική χρονιά, λόγω της πανδημίας. Εσείς πώς τη βιώσατε;

Όντως! H πανδημία έφερε τεράστιες ανατροπές σε ολόκληρο το φάσμα των δραστηριοτήτων της κοινωνίας μας. Επόμενο ήταν η εκπομπή να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Μπήκαν νέοι όροι στη ζωή μας, όπως επιστρεπτέα προκαταβολή, πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», νέες ρυθμίσεις και επιδόματα ειδικού σκοπού… Όλα αυτά ζητούν απαντήσεις από τους πολίτες και ειδικά από μια εκπομπή όπως η δική μας. Ένα τεράστιο «ευχαριστώ» που και φέτος το σύνολο των Ελλήνων τηλεθεατών μάς έδωσε για 25η χρονιά την πρώτη θέση!

Δύσκολο το ωράριό σας;

Εργάζομαι επτά ημέρες την εβδομάδα με δική μου επιλογή, καθώς οι απαιτήσεις της κοινωνίας δεν σταματούν ούτε μία ημέρα. Ο πρωταθλητισμός έχει και αυτή την πλευρά. Πολλές φορές χρειάστηκε να πάω στον ΣΚΑΪ στις 2 τη νύχτα, για να απαντήσω ο ίδιος στα αγωνιώδη ερωτήματα ανθρώπων που έψαχναν πληροφορία, αλλά δεν την είχαν. Υπήρξαν Σαββατοκύριακα που έπρεπε να απαντηθούν 4.000-5.000 emails… Πώς να αφήσεις αυτόν τον υπέροχο κόσμο χωρίς απάντηση; Ο πολίτης απευθύνεται σε όποιον μπορεί να του δώσει έγκυρη πληροφόρηση κι αυτό είναι ευθύνη. Το μήνυμα του πολίτη είναι μήνυμα κοινωνίας. Ο Νίκος Χατζηνικολάου κάθε ημέρα τα διαβάζει, τα σχολιάζει και μοιράζεται απόψεις στην εκπομπή του. Μεγάλη υπόθεση να μιλάς με την κοινωνία!

Θα αλλάζατε ζώνη;

Έχω κάνει και τη ζώνη των 12 το μεσημέρι. Είμαι έτοιμος για όλα! Αρκεί να είναι ενημέρωση.

Σας επηρεάζει ο ανταγωνισμός;

Είναι υγεία ο ανταγωνισμός! Χαίρομαι να τρέχουμε μαζί πολλές εκπομπές. Ανοίγουν οι δουλειές για πολλούς συναδέλφους, όλων των ειδικοτήτων. Αν με ρωτάτε για την τηλεθέαση, όταν μας βλέπουν 1.000.000 Έλληνες έστω και για ένα λεπτό, αυτό είναι ευθύνη όχι μόνο πρωτιάς, αλλά και εμπιστοσύνης. Μια μέρα μπήκα στον φούρνο και ακούω μια κυρία να λέει σε μια άλλη: «Ναι, οι πληρωμές έγιναν χθες! Το είχε πει ο Αυτιάς από την προηγούμενη εβδομάδα!». Χαμογέλασα και ξανασκέφτηκα πόση δύναμη έχει η σωστή πληροφορία για την κοινωνία.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το δημοσίευμα της Realnews.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ