Λαζάρου: Το Μπάκιγχαμ του ζήτησε το μενού της 25ης Μαρτίου

Επιβεβαίωσε ότι υψηλοί καλεσμένοι του ζήτησαν τις συνταγές του επίσημου δείπνου που παρέθεσε η Προεδρία της Δημοκρατίας στο πλαίσιο των εορτασμών της 25ης Μαρτίου, ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου. Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο κ. Λαζάρου είπε: “Αυτό μας κάνει πιο υπερήφανους και αρεστούς γιατί χωρέσαμε όση περισσότερη Ελλάδα μπορούσαμε σε 4 πιάτα. Αυτό προσωπικά με κάνει να νιώθω πολύ καλά, βοηθώντας τον πρωτογενή τομέα πάντα, γιατί για έναν μάγειρα στόχος είναι όταν συνταγογραφεί η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα” είπε.

“Στόχος μου ήταν έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα, η Ελλάδα είναι για εμένα έμπνευση. Κύριο πιάτο ήταν το χριστόψαρο με χειμωνιάτικες ρίζες. Η χώρα μπορεί να είναι μπουτίκ αλλά έχει και μπουτίκ προϊόντα. Υπήρχε και φύλλο λάχανο τυλιγμένο με κιμά γαρίδας, ελληνική γαρίδα, που έχει άλλες γεύσεις, άλλη μυρωδιά”.

Περιγράφοντας την προετοιμασία του δείπνου είπε: “Έπρεπε να πατήσω σε διατροφικές συνήθειες των καλεσμένων και υπήρξαν συνεννοήσεις και επαφές με πρεσβείες για συνήθειες, ιδιαιτερότητες των ανθρώπων. Έπρεπε όλα αυτά να αγκαλιαστούν. Το δείπνο προετοιμάστηκε στην Προεδρία, έχει μαγείρους που βοηθούν πολύ στα επίσημα τραπέζια, υπήρχαν και αποστολές, κάθε καλεσμένος είχε τους συνοδούς του. Αυτούς τους ανέλαβε η Προεδρία”.

Όσο για το τι τον δυσκόλευσε εκείνο το βράδυ σημείωσε ότι τον δυσκόλευσαν οι αποστάσεις και τα πρωτόκολλα γιατί όλοι πρέπει να φάνε μαζί. Επίσης είχε δυσκολία η εφαρμογή του πρωτοκόλλου για τον κορονοϊό.

“Το μόνο μου στρες στο δείπνο ήταν αν αρρωστήσω από κορονοϊό και δεν μπορώ να ηγηθώ της ομάδας μου. Κάναμε κάθε μέρα όλοι από τεστ και μοριακό”.

Αναφερόμενος στην ικανοποίηση των καλεσμένων και ποιος ήταν ο υψηλός καλεσμένος που του ζήτησε το μενού είπε: “Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάλεσε όλους τους συντελεστές της βραδιάς, όλοι οι άνθρωποι που βοήθησαν να πάει καλά η βραδιά, να χαιρετίσουμε και να μας χαιρετίσει ο κόσμος. Ένα από τα στοιχεία του ανθρώπου είναι ότι τα μάτια του δεν λένε ποτέ ψέματα, και όταν έχεις 55 χρόνια, 57 όπως εγώ, στον μαγειρικό βωμό καταλαβαίνω από το βλέμμα ενός ανθρώπου αν έχει ευχαριστηθεί αυτό που του πρόσφερα κι αν χάρηκε γι’ αυτό το δείπνο. Τα λόγια περιττεύουν το βλέπεις από έναν βαθύ χαιρετισμό, από ένα αγκάλιασμα με τα βλέμματα. Δεν είναι τυχαίο ότι ένας από τους υψηλά καλεσμένους ζήτησε το μενού, πήγε στην εθιμοτυπία, μεταφράστηκε και πήγε στη χώρα του”.

Ενώ ερωτώμενος αν αυτός ήταν ο πρίγκιπας Κάρολος, ο κ,. Λαζάρου σημείωσε “και όχι μόνο το δικό του, και πολλών άλλων καλεσμένων” αποφεύγοντας να πει το όνομα του πρίγκιπα της Ουαλίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ