Give Peace a Chance: Στο φως αδημοσίευτο βίντεο με τον Τζον Λένον και τη Γιόκο Όνο να κάνουν πρόβα

Στο φως έρχεται για πρώτη φορά ένα ακυκλοφόρητο βίντεο με τον Τζον Λένον και τη Γιόκο Όνο να κάνουν πρόβα του «Give Peace a Chance», λίγες μέρες πριν βγει στον “αέρα” το τραγούδι τον Μάιο του 1969.

Το βίντεο, που δόθηκε στη δημοσιότητα από το John Lennon Estate, δημιουργήθηκε από τον κάμεραμαν Nick Knowland και τον ηχολήπτη Mike Lax. Δείχνει τον Λένον και την Όνο στο δωμάτιό τους, στο Sheraton Oceanus Hotel στις Μπαχάμες, σε μια χωρίς προετοιμασία ντέμο εκδοχή του πασίγνωστου τραγουδιού. Με ημερομηνία 25 Μαΐου 1969, αυτό το βίντεο είναι η πιο παλιά ηχογράφηση που γνωρίζουμε ως σήμερα του «Give Peace a Chance». Βιντεοσκοπήθηκε λίγες ημέρες πριν από την πρεμιέρα στην περίφημη διαμαρτυρία Bed-in for Peace της 31ης Μαΐου στο Queen Elizabeth Hotel στο Μόντρεαλ. Η διαμαρτυρία αρχικά ήταν να γίνει στη Νέα Υόρκη, όμως λόγω της καταδίκης του Λένον για χρήση κάνναβης στις ΗΠΑ το 1968, αποφασίστηκε να γίνει στο ξενοδοχείο στις Μπαχάμες. Ωστόσο, λόγω της διάταξης του δωματίου, ο Λένον και η Όνο πήραν, στο παρά πέντε, το αεροπλάνο και πήγαν στον Καναδά, όπου πραγματοποίησαν τελικά τη διαμαρτυρία, η οποία διήρκησε μια εβδομάδα.

Το Σάββατο, 24 Απριλίου η Γιόκο Όνο θα λάβει μέρος στη σειρά για τη John Lennon/Plastic Ono Band στο Tim’s Twitter Listening Party (του Tim Burgess) μαζί με τους Sean Ono Lennon, Klaus Voorman και άλλους φίλους και συνεργάτες της Plastic Ono Band.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ