Σπανουδάκης: Τα παιδικά χρόνια, η απόφαση να φύγει από το σπίτι στα 17 του και η εξομολόγηση για το θαύμα

Στα παιδικά του χρόνια και την αντίδραση που αντιμετώπισε από τον πατέρα του, όταν αποφάσισε ότι θα ασχοληθεί με τη μουσική, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, ο Σταμάτης Σπανουδάκης, ο οποίος ήταν καλεσμένος του Νίκου Χατζηνικολάου στο “Ενώπιος Ενωπίω”. Ο σπουδαίος συνθέτης περιέγραψε πόσο τον πίεσε ο πατέρας του, σε σημείο να του κρύψει ακόμα και την κιθάρα του.

“Έφυγα από το σπίτι σε ηλικία 17 ετών γιατί δεν με άφηναν να γίνει μουσικός” τόνισε.

Η εξομολόγηση για το θαύμα που έζησε στην Κέρκυρα

Ο Σταμάτης Σπανουδάκης αναφέρθηκε και στο θαύμα που έζησε στην Κέρκυρα το καλοκαίρι του 2016. Εκείνη την περίοδο αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα, τα οποία μάλιστα τον είχαν αναγκάσει να κινείται με αναπηρικό καροτσάκι. Ήταν τέτοιο το μέγεθος του προβλήματός του, που προβληματιζόταν για το εάν θα έπρεπε να ακυρώσει ή όχι συναυλία που είχε προγραμματίσει για την Κέρκυρα και η οποία ήταν αφιερωμένη στη συμπλήρωση 300 ετών από το θαύματα του πολιούχου της Κέρκυρας το 1716.

“Έφτασα σε καροτσάκι στην Κέρκυρα, υπήρξε και ένας φυσικοθεραπευτής αλλά ήταν ο Άγιος Σπυρίδων, ο οποίος είναι λίγο ζηλιάρης Άγιος, σηκώθηκα. Την προηγούμενη μέρα κάναμε ολόκληρη πρόβα με έμενα όρθιο, ενώ ήμουν για μήνες με καροτσάκι και τη δεύτερη ημέρα έκανα όλη τη συναυλία όρθιος, φτάνοντας μετά στο αεροπλάνο, με έπιασαν πάλι τα ίδια. Έγινε ένα μικρό διάλειμμα για να κάνω τη συναυλία, η οποία όντως ήταν μαγική, μου άρεσε πολύ και μένα” είπε ο Σταμάτης Σπανουδάκης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ