Ιστορική παρέμβαση από τη βασίλισσα Ελισάβετ – Τι λέει για τον εμβολιασμό της κατά του κορονοϊού

Μία ιστορική παρέμβαση έκανε η βασίλισσα Ελισάβετ στο πρόγραμμα εμβολιασμού που είναι ήδη σε εξέλιξη στη Μεγάλη Βρετανία, καλώντας τους πολίτες να εμβολιαστούν και να μην είναι εγωιστές. Η βασίλισσα συμμετείχε σε βιντεοκλήση στο WebEX με στελέχη του NHS που είναι επικεφαλής του εμβολιαστικού προγράμματος σε Αγγλία, Σκωτία, Ουαλία και Βόρεια Ιρλανδία.

Υπενθυμίζεται ότι η 94χρονη βασίλισσα εμβολιάστηκε τον περασμένο μήνα και ενθάρρυνε όσους έχουν επιφυλάξεις και αμφιβολίες “να σκεφτούν τους άλλους ανθρώπους και όχι τον εαυτό τους”. Είπε ότι το εμβόλιο δεν πονάει καθόλου και της προσέφερε αίσθημα ασφάλειας και προστασίας. Συνδέοντας τον κορονοϊό με μια πανούκλα είπε ότι ότι ήταν αξιοσημείωτο το πόσο γρήγορα τέθηκε σε εφαρμογή το πρόγραμμα εμβολιασμού, βοηθώντας “τόσους πολλούς ανθρώπους”.

Είναι πολύ σπάνιο για τη βασίλισσα να παίρνει δημοσίως θέση για αμφιλεγόμενο ζήτημα και τα σχόλια αυτά θα θεωρηθούν νίκη στις προσπάθειες για την αύξηση των ανθρώπων που εμβολιάζονται.

Τα βασικά σημεία της παρέμβασης της βασίλισσας

“Σκεφτείτε άλλους ανθρώπους”

“Μόλις κάνετε το εμβόλιο θα έχετε την αίσθηση ότι είστε προστατευμένοι, που πιστεύω είναι πολύ σημαντικό. Είναι προφανώς δύσκολο για τους ανθρώπους αν δεν έχουν κάνει ποτέ εμβόλιο… αλλά πρέπει να σκεφτούν άλλους ανθρώπους και όχι τον εαυτό τους”

“Είναι σαν τον πόλεμο”

“Είναι κάπως σαν μια πανούκλα, δεν είναι; Επειδή δεν υπάρχει μόνο εδώ ο ιός, αλλά είναι παντού, οπότε είναι μια περίεργη μάχη που τη δίνουν όλοι οι άνθρωποι. Έχοντας βιώσει τον πόλεμο, είναι κάπως έτσι, όταν είχαμε όλοι την ίδια ιδέα”

“Το ακίνδυνο εμβόλιο”

Όσο μπόρεσα να καταλάβω είναι εντελώς ακίνδυνο. Ήταν πολύ γρήγορο και έλαβα πολλές επιστολές από ανθρώπους που εξεπλάγησαν από το πόσο εύκολο ήταν να γίνει… δεν πονάει καθόλου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ