Σπύρος Μπιμπίλας: Με ποιους ηθοποιούς έχει γίνει έξαλλος – Γιατί ανακοίνωσε ότι σταματάει το θέατρο

Απογοητευμένος και εκνευρισμένος είναι ο Σπύρος Μπιμπίλας ο οποίος ανακοίνωσε ότι σταματάει το θέατρο. Μιλώντας στην εκπομπή “Το Πρω1νό” ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών δήλωσε: “Δεν θέλω να ξαναπατήσω το πόδι μου στη σκηνή παρά μόνο αν σοβαρευτούν όλοι, το κράτος, οι επιχειρηματίες και οι ηθοποιοί. Εάν επικρατήσει ο τρόμος του κορονοϊού και το 2021 δεν θα υπάρχουν δουλειές. Θα δουλεύουν πολλοί λίγοι. Οι υπόλοιποι τι θα κάνουν;”

Όταν η δημοσιογράφος σχολίασε ότι κάποιοι θα κάνουν… εκπομπές και μάλιστα αναφέρθηκε συγκεκριμένα στη Βίκυ Σταυροπούλου και τη Βάσω Λασκαράκη, ο Σπύρος Μπιμπίλας είπε: “Δεν συμφωνώ καθόλου με τους ηθοποιούς που κάνουν τους παρουσιαστές. Δεν μου αρέσει καθόλου αυτή η ιδέα. Να γίνουν κι άλλα σίριαλ, να ανοίξει το Θέατρο της Δευτέρας, το ραδιόφωνο να δουλέψουν οι ηθοποιοί, να ξαναγίνουν τα μεταγλωττισμένα. Υπάρχουν διέξοδοι να δουλέψουν οι ηθοποιοί. Κάποιοι δεν θέλουν”

“Νευρίασα με τους ηθοποιούς που έβγαιναν από πλουσιόσπιτα και έλεγαν πόσο έκαναν αυτογνωσία, τι ωραία πέρασαν κατά τη διάρκεια του κορονοϊού, πόσο ωραία πέρασαν με την οικογένειά τους. Εγώ όλα αυτά τα βρίσκω γελοιότητες, καθόλου καλά δεν να κλείνεσαι μέσα στο σπίτι σου και απορώ γιατί το έκαναν τόσο χαριτωμενιά” ανέφερε επίσης ο Σπύρος Μπιμπίλας, ενώ σε ερώτηση για τα σποτ που έγιναν για τον κορονοϊό είπε: “Θεωρώ εντελώς γελοία όλα αυτά τα σποτ που έγιναν με τις μάσκες. Νευρίασα πάρα πολύ με όλα αυτά που είδαμε”.

Είχε προηγηθεί ανάρτηση του ηθοποιού στο Facebook στην οποία αναφέρει: «Οι τελευταίες εξελίξεις στα θεατρικά μας πράγματα η απάνθρωπη συμπεριφορά της πολιτείας απέναντι στο μεγάλο σύνολο των καλλιτεχνών και η μεροληπτική στάση μόνο για ορισμένους, ακόμα και η αδιαφορία κάποιων επιχειρηματιών για τα βάσανα κ την φτώχεια των ηθοποιών που δεν μπορούν ούτε τα επιδόματα να πάρουν εξ αιτίας της αναλγησίας τους, ενώ προγραμματίζουν νέες παραστάσεις και μάλιστα κάποιοι από αυτούς ματαιώνουν προγραμματισμένες παραστάσεις κ σκέπτονται μονολόγους ή ολιγοπρόσωπα έργα, με οδηγούν στην σκληρή απόφαση κι αφού κιόλας έχω συνταξιοδοτηθεί να μην θέλω πλέον να συνεχίσω να παίζω στο θέατρο που λάτρεψα και να αφιερωθώ στις μάχες και τους αγώνες για τα δικαιώματα και την αφύπνιση των ηθοποιών που φοβισμένοι δεν θέλουν να παλέψουν για τα αυτονόητα… Κανονικότητα θα υπήρχε αν κράτος, εργοδότες και εργαζόμενοι ψάχναμε από κοινού λύσεις.. Η τωρινή κατάσταση είναι τόσο απογοητευτική που με θλίβει αφάνταστα.. Ο νόμος της ζούγκλας δεν ταιριάζει στην τέχνη…. Διορθώστε ό,τι μπορείτε…..».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ