Σταύρος Παράβας: Η άγνωστη σχέση με την αδελφή του Ωνάση και ο θάνατος του γιου του

Ο Σταύρος Παράβας ανήκει στη γενιά εκείνη των ηθοποιών που ανδρώθηκαν κατά τη χρυσή περίοδο του ελληνικού κινηματογράφου. Παρότι έχει γίνει ευρύτερα γνωστός στο κοινό από τους ρόλους του «Φίφη» και του «μάγκα με το τρίκυκλο», που τον χαρακτήρισαν στο σινεμά, η πορεία του στο θέατρο, αλλά και η προσωπική ζωή του είναι γεμάτη άγνωστες ιστορίες.

Η άγνωστη σχέση του με την αδερφή του Ωνάση

Πριν αποκτήσει οικογένεια, ο Σταύρος Παράβας φαίνεται πως διατηρούσε σχέσεις με την αδελφή του Ωνάση, Καλλιρρόη Πατρονικόλα. Η μία από τις δύο αδελφές του εφοπλιστή, την οποία απέκτησε ο πατέρας του από το δεύτερο γάμο του, υπήρξε ζευγάρι με τον Σταύρο Παράβα.

Κάτι τέτοιο ισχυρίζεται και ο ηθοποιός Γιάννης Νέζης, που δούλεψε στενά με τον Παράβα τα τελευταία χρόνια της ζωής του. «Κάποτε είχε δεσμό με την αδελφή του Αριστοτέλη Ωνάση, την Καλλιρόη Πατρονικόλα. Ο Ωνάσης τον ήθελε για γαμπρό…», σημειώνει ο κ. Νέζης σε παλιότερη συνέντευξη του. Διαστάσεις αστικού μύθου έχει πάρει, μάλιστα, μία στιχομυθία ανάμεσα στον Σταύρο Παράβα και τον ίδιο τον Αριστοτέλη Ωνάση.

Λέγεται λοιπόν πως κάποτε οι δύο άντρες βρίσκονταν σε νυχτερινό κέντρο, όταν ο Σταύρος Παράβας ζήτησε φωτιά. Ο Ωνάσης πήρε τότε ένα σπίρτο από ένα κουτί με το λογότυπο της Ολυμπιακής και του είπε: «Καιρός να πάρεις κι εσύ κάτι από την Ολυμπιακή…».

Ο θάνατος του γιου του

Ο Σταύρος Παράβας δεν ξαναπαντρεύτηκε. Ωστόσο, το γεγονός που σημάδεψε περισσότερο τα τελευταία χρόνια της ζωής του ήταν ο αιφνίδιος θάνατος του γιου του, Τζόναθαν, το 2002. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής, ο 35χρονος τότε γιος του Σταύρου Παράβα, που ζούσε στο Μπέρμιγχαμ της Βρετανίας, έφυγε από τη ζωή εντελώς ξαφνικά, έπειτα από πνευμονικό οίδημα.

«Είμαι ακόμα συγκλονισμένος από το θάνατο του γιου μου. Κάθε μέρα ξαναζώ εκείνη τη στιγμή, όταν το έμαθα», έλεγε συχνά στους δικούς του ανθρώπους για το θάνατο του Τζόναθαν. «Ήταν σαν να είχε πέσει το ταβάνι στο κεφάλι μου. Εγώ δεν έχω πια ζωή, η τύχη μου είναι κακή, όπως ήταν και του παιδιού μου. Δεν βρίσκω το κουράγιο να ξανασταθώ στα πόδια μου», προσέθετε. Ο Σταύρος Παράβας έφυγε από τη ζωή τον Σεπτέμβριο του 2008.

Πηγή:Λοιπόν

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ