Κώστας Σπυρόπουλος: Με νέο λουκ έπειτα από δύο μήνες καραντίνας – ΦΩΤΟ

Σε αλλαγή της κόμης του με μήνυμα απολογισμού έπειτα από δύο μήνες εγκλεισμού, της καραντίνας δηλαδή λόγω κορονοϊού, προχώρησε ο ηθοποιός και σκηνοθέτης, Κώστας Σπυρόπουλος.

«Βγαίνοντας από την καραντίνα…κουρεμένος…άκουγα περί κορονοϊού…πολιτισμού και άλλων…τινών και μου ήρθε στο μυαλό αυτό:Ανήκω σε μια χώρα μικρή. Ένα πέτρινο ακρωτήρι στη Μεσόγειο, που δεν έχει άλλο αγαθό παρά τον αγώνα του λαού, τη θάλασσα, και το φως του ήλιου. Είναι μικρός ο τόπος μας, αλλά η παράδοσή του είναι τεράστια και το πράγμα που τη χαρακτηρίζει είναι ότι μας παραδόθηκε χωρίς διακοπή. Η ελληνική γλώσσα δεν έπαψε ποτέ της να μιλιέται. Δέχτηκε τις αλλοιώσεις που δέχεται καθετί ζωντανό, αλλά δεν παρουσιάζει κανένα χάσμα.

Άλλο χαρακτηριστικό αυτής της παράδοσης είναι η αγάπη της για την ανθρωπιά• κανόνας της είναι η δικαιοσύνη…………………………………………………………..σ ‘αυτό τον κόσμο, που ολοένα στενεύει, ο καθένας μας χρειάζεται όλους τους άλλους. Πρέπει ν’ αναζητήσουμε τον άνθρωπο, όπου και να βρίσκεται.

Όταν, στο δρόμο της Θήβας, ο Οιδίπους συνάντησε τη Σφίγγα, κι αυτή του έθεσε το αίνιγμά της, η απόκρισή του ήταν: ο άνθρωπος.Τούτη η απλή λέξη χάλασε το τέρας. Έχουμε πολλά τέρατα να καταστρέψουμε. Ας συλλογιστούμε την απόκριση του Οιδίποδα…/Αποσπάσματα από τον λόγο του Γιώργου Σεφέρη,κατά την απονομή,του βραβείου Νόμπελ Λογοτεχνίας/Στοκχόλμη 10 Δεκεμβρίου 1963/», έγραψε ο ίδιος.

Δείτε τη φωτογραφία:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ