Θεοδοσία Τσάτσου: “Χώρα Θεά”

Δέκα χρόνια μετά το album “Κόκκινο”, η Θεοδοσία Τσάτσου συνεργάζεται ξανά με τον Γιώργο Μίχα, ο οποίος υπογράφει τους στίχους και τη μουσική για το νέο της τραγούδι “Χώρα Θεά”. Το “Χώρα Θεά” δεν είναι μια καινούρια ερωτική ροκ μπαλάντα, αλλά “η δημιουργική έκφραση μιας άγριας κραυγής σε μια χώρα όπου όλα καταρρέουν”.

Το “Χώρα Θεά” είναι ο προάγγελος του νέου, πολυαναμενόμενου album της Θεοδοσίας Τσάτσου και του Γιώργου Μίχα.

-Ποιά συναισθήματα σας γεννήθηκαν, όταν ηχογραφήσατε στο στούντιο το νέο σας τραγούδι “Χώρα Θεά”, σε στίχους και μουσική του Γιώργου Μίχα?

“Συνειδητοποίησα τον έρωτα που γεννάει αυτή η χώρα και την αδυναμία του να πάρει σάρκα και οστά μέσα στον θυμό και το αδιέξοδο που βιώνουμε όλοι αυτή την εποχή. Σε μια χώρα που δεν έχει συλλογικό νου και που δρα μόνο από ένστικτο και εν βρασμώ ψυχής, ο έρωτας απουσιάζει αν και προβάλλει κάθε στιγμή μέσα στον ήλιο της, στον ουρανό της, στη θάλασσά της, στην μεγαλοσύνη της φύσης της. Το πνεύμα απουσιάζει. Η ψυχή έχει αντικατασταθεί από τον αγώνα και το άγχος της επιβίωσης. Το όνειρο θεωρείται πολυτέλεια και ο τρόμος είναι θεαματικά παρών. Το “Χώρα Θεά”, μας ζητάει όλους μας να κάνουμε χώρο μέσα μας και να χωρέσουμε την Ελλάδα μας ως “Θεά”  μέσα μας και όχι ως βάσανο.”

-“Χώρα Θεά”: Έχει χαρακτηριστεί ως ένα τραγούδι, που ενσαρκώνει τη δημιουργική έκφραση μιας άγριας κραυγής σε μια χώρα, όπου όλα καταρρέουν και κόντρα στους δύσκολους οικονομικά καιρούς που διανύουμε. Κατά πόσο πιστεύετε, ότι η μουσική είναι σε θέση να συμβάλει στην αναπτέρωση του ηθικού της χώρας μας και με ποιό τρόπο?

“Η μουσική είναι η Ελλάδα. Το χρώμα αυτής της χώρας είναι αναπόσπαστο από την μόνιμη μουσική υπόκρουση. Τώρα καλείται το καθετί που δίνεται τζάμπα και άνευ όρων, όπως η μουσική, η αγάπη, το γέλιο, η ευγένεια, τα ψυχικά χαρίσματα, να βγάλουν τον Έλληνα από το αδιέξοδο και την μιζέρια και να βρει τον τρόπο να πάρει πίσω την δύναμή του. Η μουσική επουλώνει πληγές και κάνει την πιο αποτελεσματική θεραπεία πάνω μας, αόρατα και άμεσα, γιατί προσφέρει την δόνηση που χρειάζεται το αυτί μας για ισορροπία που στην συνέχεια γεννάει τον μόνο παράγοντα διάσωσης, την δύναμη της καρδιάς μας.”

-Ποιά είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον και πού θα έχουμε την ευκαιρία να σας απολαύσουμε το φετινό καλοκαίρι?

“Τα άμεσα σχέδια μου είναι να ετοιμάσω τον δίσκο μου, να κάνω συναυλίες και να ταξιδέψω στη φύση της χώρας μας αλλά και να πάω την καλλιτεχνική βόλτα μου στην Ευρώπη. Χρειάζομαι να ξεσηκώνω τις αισθήσεις μου και να εμπλουτίζω τα βιώματά μου για να μπορώ να υπάρχω σαν καλλιτέχνης.”   Ακούστε το “Χώρα Θεά” από τη Θεοδοσία Τσάτσου: Πηγή: metrogreece.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ