Το ξέσπασμα της Ρις Γουίδερσπουν για τη βιομηχανία του Χόλιγουντ

Φτάνει πια, λέει η Ρις Γουίδερσπουν. Η σταρ της νέας σειράς «Big Little Lies», μαζί με την Νικόλ Κίντμαν, την Σέιλιν Γούντλεϊ και την Λόρα Ντερν, δεν ανέχεται πια να βλέπει στη οθόνη «γυναίκες με απίστευτο ταλέντο» να μην υποδύονται παρά «τις συζύγους ή τις φιλενάδες με άχαρους ρόλους».

«Τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν. Πρέπει να αρχίσουμε να βλέπουμε στην οθόνη τις γυναίκες όπως είναι πραγματικά» και όχι μόνο «μέσα σε κινηματογραφικές αίθουσες με ταινίες με μικροσκοπικούς προϋπολογισμούς», δήλωσε η σταρ και συμπαραγωγός της «Big Little Lies», της νέας σειράς του HBO, μιλώντας το Σάββατο σε δημοσιογράφους στην Πασαντίνα (δυτικές ΗΠΑ).

Σ’ αυτή την προσαρμογή του ομώνυμου επιτυχημένου μυθιστορήματος, συναντά τον κινηματογραφιστή Ζαν-Μαρκ Βαλέ από το Κεμπέκ, γνωστό για την ταινία του «Dallas Buyers Club» με τον οποίο είχε ήδη συνεργαστεί στο «Wild».

«Στην οθόνη πρέπει να βλέπουμε τις αληθινές εμπειρίες των γυναικών, που περιλαμβάνουν τη συζυγική βία, τις σεξουαλικές επιθέσεις, τη μητρότητα, τις ιστορίες αγάπης, τις απιστίες ή τα διαζύγια», επέμεινε η 40χρονη ηθοποιός.

Το Χόλιγουντ κατηγορείται τακτικά ότι δεν δίνει αρκετούς ουσιαστικούς ρόλους στις γυναίκες, ιδιαίτερα σε εκείνες άνω των 35 ετών.

Η έκθεση την οποία πραγματοποίησε το 2016 το πανεπιστήμιο UCLA σχετικά με την διαφορετικότητά στο Χόλιγουντ και η οποία αποτελεί σημείο αναφοράς για το θέμα, υπογραμμίζει εξάλλου πως η θέση των γυναικών στην αμερικανική κινηματογραφική βιομηχανία συρρικνώνεται.

Η σειρά «Big Little Lies», μία από τις πιο πολυαναμενόμενες της σεζόν, το σενάριο της οποίας υπογράφει ο Ντέιβιντ Ι. Κέλεϊ («Ally McBeal», «Goliath») είναι η πρώτη σημαντική συμμετοχή της Ρις Γουίδερσπουν σε μια τηλεοπτική παραγωγή.

Εκτός του ότι είναι μια από τις πιο προβεβλημένες ηθοποιούς στο Χόλιγουντ, η Γουίδερσπουν, η οποία κέρδισε Όσκαρ για την ερμηνεία της στην ταινία «Walk the line», έγινε μια πρώτης τάξεως παραγωγός η οποία ανέλαβε ως αποστολή να κάνει ταινίες με γυναίκες στους κύριους ρόλους, όπως στην πολυβραβευμένη ταινία «Gone Girl».

Αφηγήθηκε ότι επί χρόνια ήταν συνήθως η μοναδική γυναίκα στα πλατό των γυρισμάτων και μίλησε για το «σύνδρομο της Στρουμφίτας», την τάση οι ταινίες να μην περιλαμβάνουν παρά μόνο έναν γυναικείο ρόλο.

«Είναι τόσο σπάνιο να βρει κανείς πέντε ρόλους μέσα στο ίδιο κείμενο και να πεθαίνει από ζήλεια για να τους ερμηνεύσει όλους», είπε η 49χρονη Νικόλ Κίντμαν για τη σειρά «Big Little Lies», συμπρωταγωνίστρια σ’ αυτή τη μίνι σειρά των επτά επεισοδίων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

Σταρ του Χόλιγουντ δηλώνουν ότι θα… επιβιώσουν με Πρόεδρο τον Τραμπ – ΒΙΝΤΕΟ

Θυμάστε το “Παντρεμένοι με παιδιά”; Δείτε τους πρωταγωνιστές 30 χρόνια μετά

Ποια παρουσιάστρια ψήφισε Αντετοκούνμπο για το Αll-star game του ΝΒΑ – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ