Το ζεύγος Κλούνεϊ συναντήθηκε με Σύρους πρόσφυγες – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Τζόρτζ Κλούνεϊ και η σύζυγος του Αμάλ επισκέφθηκαν στο Βερολίνο, οικογένειες προσφύγων από την Συρία και δημοσίευσαν το βίντεο της συνάντησής τους, προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη για την προσφυγική κρίση.

«Ξεχνάτε ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν εγκαταλείψαν τη χώρα χωρίς λόγο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Τζόρτ Κλούνεϊ στο βίντεο. «Αυτοί οι άνθρωποι έφυγαν επειδή βίωναν μια φοβερή τραγωδία», επισημαίνει ο δημοφιλής ηθοποιός.

«Κάθε φορά συνειδητοποιούμε αυτές τις τραγωδίες όταν φτάνουν στο τέλος τους και λέμε πως αν γνωρίζαμε τι συνέβαινε θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει κάτι. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι φυσικά και γνωρίζουμε. Αυτό που με σοκάρει περισσότερο δεν είναι αυτό που συνέβη τώρα στη Συρία, αλλά αυτό που συμβαίνει εδώ και 5 χρόνια», λέει ο Κλούνεϊ.

Αλλά και η Αμάλ Κλούνεϊ αφηγήθηκε την δική της ιστορία στους πρόσφυγες. «Η οικογένειά μου είναι από τον Λίβανο. Και εκείνοι έφυγαν από έναν πόλεμο και ήμασταν τυχεροί που μας δέχθηκε μία ευρωπαϊκή χώρα το 1982, όταν η βία ήταν πραγματικά άσχημη. Ελπίζω και εσείς να καταφέρετε να γυρίσετε σε μία ελεύθερη και ασφαλή Συρία», ανέφερε η Αμάλ.

 

Δείτε το βίντεο εδώ:

 

Πηγή βίντεο: International Rescue Committee 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ