Ποιοι απειλούν τη σύζυγο του Κλούνεϊ;

H σύζυγος του Τζόρτζ Κλούνεϊ, Αμάλ, δέχεται το τελευταίο διάστημα σοβαρές απειλές κατά της ζωής της. Σύμφωνα με τον διεθνή τύπο, οι απειλές αυτές ξεκίνησαν από τη στιγμή που η Αμάλ Αλαμουντίν αποφάσισε να αναλάβει την υπεράσπιση του πρώην προέδρου των Μαλδίβων.

Συγκεκριμένα, η Αμάλ ως δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων,εκπροσωπεί τον πρώην πρόεδρο των Μαλδίβων, Μοχάμεντ Νασίντ, ο οποίος υπήρξε ο πρώτος εκλεγμένος πρόεδρος της χώρας το 2008.

Να σημειωθεί πως ο Νασίντ κυβέρνησε ως το Φεβρουάριο του 2012, και στη συνέχεια παραιτήθηκε. Ωστόσο, ο ίδιος υποστηρίζει ότι του πήραν την διακυβέρνηση της χώρας με πραξικόπημα, υπό την απειλή όπλου.

Στη συνέχεια, τον Μάρτιο του 2015 ο Νασίντ κατηγορήθηκε ως τρομοκράτης και κρίθηκε ένοχος για την απαγωγή του δικαστή Αμπντάλα Μοχάμεντ, γι’ αυτό  το λόγο καταδικάστηκε σε φυλάκιση 13 ετών.

Λόγω των απειλών,λοιπόν,το ζευγάρι αποφάσισε λάβει δρακόντεια μέτρα προκειμένου να νιώθει η Αμάλ περισσότερο ασφαλής. Σύμφωνα μάλιστα με όσα αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Metro, σε κάθε κοινή τους εμφάνιση, οι Κλούνεϊ συνοδεύονται από αστυνομικούς.

 

Πηγή:hindustantimes.com

Δείτε επίσης:

Η αφιέρωση του Μπέκαμ στην Βικτώρια για την γιορτή της μητέρας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ