O Μπάιντεν και η Γκάγκα ευχαρίστησαν την Κέσα για το μήνυμα κατά της σεξουαλικής βίας

Μια υπέροχη ερμηνεία χάρισε η Λέιντι Γκάγκα στα εκατομμύρια των τηλεθεατών της βραδιάς των Όσκαρ τραγουδώντας με περισσή ευαισθησία το «Till it happens to you». «Μέχρι να συμβεί σ’ εσένα».

Είχε προηγηθεί το μήνυμα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος κάλεσε το κοινό, στην 88η τελετή απονομής των βραβείων της αμερικανικής ακαδημίας κινηματογράφου, να ταχθεί εναντίον των σεξουαλικών επιθέσεων που διαπράττονται στις πανεπιστημιουπόλεις της χώρας.

Ο Μπάιντεν είπε ότι ζητάει από το κοινό, όπως και από τα εκατομμύρια των Αμερικανών, να δεσμευτούν και στην ιστοσελίδα ItsOnUs.org ότι θα «επεμβαίνουν σε καταστάσεις όπου δεν υπάρχει, ή δεν μπορεί να υπάρξει, συναίνεση».

Η πιο μαγική βραδιά του Χόλιγουντ έδειξε ότι σε μια ανοιχτή κοινωνία συζητιέται ανοιχτά το θέμα της σεξουαλικής κακοποίησης σε ένα «οικείο» περιβάλλον, είτε αυτός είναι ο φιλικός περίγυρος, είτε το πανεπιστήμιο, είτε ακόμα και το οικογενειακό περιβάλλον. Θέματα που δεν κρύβονται και αντιμετωπίζονται με πολύ σημαντικές πολιτικές παρεμβάσεις, όπως αυτή του Μπάιντεν. Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος αποθεώθηκε.

Το τραγούδι, που ήταν υποψήφιο για Όσκαρ, ακούγεται σε ντοκιμαντέρ, το οποίο αφορά στους βιασμούς στις πανεπιστημιουπόλεις. Την ώρα που τραγουδούσε η Γκάγκα-και η ίδια θύμα βιασμού- βγήκαν στη σκηνή κορίτσια και αγόρια, που είχαν πέσει θύματα σεξουαλικής επίθεσης λέγοντας όχι στον φόβο.

Ήταν λογικό αυτό το μήνυμα να αγγίξει την καρδιά της τραγουδίστριας Κέσα. Η Κέσα η οποία βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με τον παραγωγό της, τον οποίο έχει κατηγορήσει για λεκτική βία και σεξουαλική κακοποίηση, ευχαρίστησε μέσω του Twitter τόσο την Λέιντι Γκάγκα όσο και τον Τζο Μπάιντεν που «έστρεψαν την προσοχή του κόσμου στο ζήτημα των σεξουαλικών επιθέσεων τη βραδιά των Όσκαρ. Με άγγιξε στην καρδιά για προφανείς λόγους».

Πηγή: ΑΠΕ

 

Δείτε επίσης:

Η Lady Gaga συνάντησε το ρομπότ τoυ Star Wars – BINTEO

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ