Η Νέα Υόρκη «χάνει» την ελληνική μπουτίκ της Πατρίτσια Φιλντ

Έπειτα από 50 χρόνια λειτουργίας, η ελληνικής καταγωγής Πατρίτσια Φιλντ, μεγάλη περσόνα της μόδας, κλείνει την μπουτίκ της στο 306 της οδού Bowery στη Νέα Υόρκη και μαζί με το κατάστημα κλείνει και μια ολόκληρη εποχή για τη μόδα στις ΗΠΑ.

«Πρόκειται για μια γλυκόπικρη απόφαση», λέει στο «Έθνος της Κυριακής», η Φιλντ, «αλλά έπειτα από 50 χρόνια αποφάσισα ότι έφτασε η εποχή να ασχοληθώ με άλλα πράγματα». «Είμαι όμως ευτυχισμένη», συνεχίζει, «με την επιτυχία και τη μεγάλη διάρκεια του μαγαζιού, ήρθε όμως η ώρα να κάνω περισσότερο χώρο για όλα τα παρακλάδια που έχουν ξεπηδήσει από αυτό το ”δέντρο” ( το μαγαζί), να συνεχίσω τη δουλειά μου στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση ή στο στάιλινγκ».

Η ενδυματολόγος της σειράς «Sex and the City» και της ταινίας «Ο διάβολος φοράει Prada», ήταν μόλις 24 ετών όταν άνοιξε το πρώτο της κατάστημα, το «Pants Pub» το 1966, στριμωγμένο στην πανεπιστημιούπολη της Νέας Υόρκης και με ειδίκευση στα στενά πουλόβερ και στις μπότες. Κληρονόμησε το επιχειρηματικό της πνεύμα από τους γονείς της, ιδιοκτήτες καθαριστηρίου στο Κουίνς.

«Πήγαινα εκεί τα πρωινά πριν από το σχολείο», μας λέει, «για να πιω έναν καφέ και να φάω ένα κουλούρι με τη μητέρα μου. Κι εκείνη μου έδειχνε τα υφάσματα και με μάθαινε να τα ξεχωρίζω».

Η μητέρα της γεννήθηκε στη Λέσβο, ένα από τα εννιά παιδιά της οικογένειάς της. «Οι παππούδες μου», αναφέρει «έφεραν όλη την οικογένεια στις ΗΠΑ το 1929. Είχα επηρεαστεί βαθιά από τη γιαγιά μου σε ό,τι αφορά την ελληνική κουλτούρα και πάντα θεωρούσα τον εαυτό μου Ελληνίδα», τονίζει.

Πηγή: Έθνος της Κυριακής

 

Δείτε επίσης:

H Φουρέιρα βάζει “φωτιά” στο instagram – ΦΩΤΟ

Ηθοποιός του Χόλιγουντ για τη γυναίκα του: Tην ευχαριστώ που με ανέχεται

Η Σελίν Ντιόν ερμηνεύει το «Hello» της Αντέλ – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ