1 δισ. δολάρια εισπράξεις σε 12 μέρες το νέο Star Wars

Το «ξύπνημα» της saga του «Πολέμου των Άστρων» υπήρξε μαζικό, δυναμικό και, κυριολεκτικά, θριαμβευτικό!

Το «Star Wars: The Force Awakens», στο μικρό διάστημα που προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες ανά τον κόσμο, έχει εισπράξει συνολικά 1,09 δισεκατομμύρια δολάρια, εκ των οποίων 544,5 εκατ. στις ΗΠΑ, ανεβάζοντας τις ακαθάριστες εισπράξεις του υπερδημοφιλούς κινηματογραφικού φραντσάιζ του Τζορτζ Λούκας στα 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια (οι έξι προηγούμενες ταινίες της σειράς συν η τωρινή).

«Η νέα ταινία της σειράς του «Star Wars» ξεπέρασε σήμερα, Κυριακή, το 1 δισ. δολάρια σε εισπράξεις παγκοσμίως, μέσα σε διάστημα 12 ημερών από την πρεμιέρα της, καταγράφοντας νέο ρεκόρ όλων των εποχών», ανακοίνωσε χθες βράδυ η εταιρεία Disney.

Το νέο «Star Wars», που έχει εξελιχθεί σε παγκόσμιο must, στην πρεμιέρα του το προηγούμενο Σαββατοκύριακο είχε ήδη συγκεντρώσει 238 εκατ. δολάρια στα αμερικανικά ταμεία και συνολικά 517 παγκοσμίως, σπάζοντας το πρόσφατο ρεκόρ του «Jurassic World».

Η ταινία βγήκε σχεδόν σε ολόκληρο τον κόσμο μία εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα (στις 17 και 18 Δεκεμβρίου). Από το σύνολο απουσίαζαν η Ελλάδα, η Ινδία και η Κίνα, ενώ η συμμετοχή κυρίως της τελευταίας αναμένεται πάραυτα να εκτοξεύσει τα νούμερα σε ακόμα πιο δυσθεώρητα ύψη.

Η «Δύναμη» ξύπνησε παραμονή Χριστουγέννων και στη χώρα μας, όπου δημιουργήθηκαν ουρές στους κινηματογράφους προβολής και τα νούμερα ήταν θεαματικά. Σε πάνω από 100.000 ανήλθαν οι φαν τις τρεις πρώτες ημέρες προβολής του φιλμ (24-26/12), που με τα… φωτοσπαθιά τους, πανέτοιμοι, περίμεναν υπομονετικά για να εξασφαλίσουν μια θέση στις σκοτεινές αίθουσες. «May the force be with you» ευχόταν ο ένας στον άλλον αντί για «χρόνια πολλά», λίγο πριν φορέσουν τα 3D γυαλιά τους και ταξιδέψουν στο Διάστημα με το Millennium Falcon και τους Χαν Σόλο, Πριγκίπισσα Λέια, Τσούι αλλά και το νέο droid ΒΒ-8 και τους υπόλοιπους ήρωες, παλιούς και καινούργιους, του μπλοκμπάστερ.

Η ελληνική πρεμιέρα

Την πρώτη ημέρα προβολής της ταινίας τα εισιτήρια έφτασαν τα 35.000, ανήμερα τα Χριστούγεννα τα 30.000, ενώ το πρώτο τετραήμερο προβολής του «Star Wars: The Force Awakens» αναμένεται να ξεπεράσει τα 150.000 εισιτήρια.

Ωστόσο, δεν ξέρουμε, έως ότου γράφονταν αυτές οι γραμμές, εάν θα φτάσει ή θα ξεπεράσει το ρεκόρ του «Spectre» (166.000 εισιτήρια το πρώτο τετραήμερο προβολής του, 12-15/11). Δεν είναι όμως μόνο τα εισιτήρια και η νοσταλγία του παρελθόντος.

Η ταινία έχει κερδίσει και στα… σημεία, αφού αναζωογόνησε όχι μόνο τα ταμεία, αλλά και το ενδιαφέρον του κοινού. Δεν είναι τυχαίο ότι έκανε το μεγαλύτερο άνοιγμα παγκοσμίως από τις ταινίες «Star Wars» (προηγούμενο ρεκόρ: «Revenge of the Sith», 253 εκατ. δολάρια).

Ανοίγοντας έναν καινούργιο κύκλο στη σειρά του «Star Wars», το «The Force Awakens» έκανε το υψηλότερο box office στα αμερικανικά previews της Πέμπτης, δηλαδή στις ειδικές προβολές της παραμονής της πρεμιέρας, με 57 εκατ. δολάρια (προηγούμενο ρεκόρ: «Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2», 43,5 εκατ. δολάρια).

Επίσης είναι η ταινία που ξεπέρασε γρηγορότερα τα 100 και τα 200 εκατ. δολάρια στις ΗΠΑ (προηγούμενο ρεκόρ: «Jurassic World» και στα δύο στάδια), είχε το καλύτερο άνοιγμα Δεκεμβρίου στην ιστορία (προηγούμενο ρεκόρ: «The Hobbit: An Unexpected Journey», 84,6 εκατ. δολάρια) αλλά και τον μεγαλύτερο μέσο όρο εισιτηρίων ανά αίθουσα παγκοσμίως με 57.568 δολάρια (προηγούμενο ρεκόρ: «Jurassic World», 48.855 δολάρια).

Ακόμα, έκανε προπωλήσεις που ξεπέρασαν τα 100 εκατ. δολάρια (προηγούμενο ρεκόρ: «The Dark Knight Rises», 25 εκατ. δολάρια) και μεγαλύτερο άνοιγμα Παρασκευής με 120,5 εκατ. δολάρια (προηγούμενο ρεκόρ: «Harry Potter and the Deathly Hallows-Part 2», 91,1 εκατ. δολάρια).

Πηγή: Έθνος

 

Δείτε επίσης:

Ρεκόρ εισπράξεων για το Star Wars

Οι Έλληνες Τζεντάι του Star Wars

Η αστρονομική αμοιβή του Χάρισον Φορντ για το Star Wars – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ