Ο σκηνοθέτης που προκάλεσε με τον “βιασμό” της Μπελούτσι… επιστρέφει – ΦΩΤΟ

O Γκασπάρ Νοέ είναι ένας σκηνοθέτης που έχει προκαλέσει με τις ταινίες του και το στυλ του όσο λίγοι. Σίγουρα όλοι θυμούνται το Irreversable, με τον “βιασμό” της Μόνικα Μπελούτσι επί σκηνής, το 2002, ή το Enter the Void, το 2009. Ο Νοέ επέστρεψε φέτος στις Κάννες με την ταινία Love, μια προκλητική ερωτική Οδύσσεια που γυρίστηκε σε εκθαμβωτικό 3D, η οποία θα φιλοξενηθεί στις ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ.

«Η ταινία μου αυτή είναι πιο απλή, δεν είναι φορμαλιστική. Θέλησα να είμαι πιο κοντά στην πραγματική ζωή και ήξερα ότι ήθελα να χρησιμοποιήσω μια άλλη κινηματογραφική γλώσσα, που δεν είχα ως τώρα χρησιμοποιήσει» είπε ο Γκασπάρ Νοέ, σε συνέντευξη Τύπου στο Γαλλικό Ινστιτούτο, και συμπλήρωσε: «από τις χαρές που έχεις όταν κάνεις ταινίες είναι να προσπαθείς να παίζεις με την γλώσσα στον τρόπο που κινηματογραφείς, και θέλω να αναζητώ νέους τρόπους, να εκφράζομαι με τις εικόνες».

Στις επίμονες ερωτήσεις για το αν η ταινία του είναι πορνογραφία, ο σκηνοθέτης είπε ότι «πορνογραφική είναι η ταινία όπου οι εικόνες έχουν γυριστεί προκειμένου κάποιος να ερεθιστεί. Η δική μου ταινία δεν έχει αυτό το σκοπό, ήθελα να απεικονίσω ένα ερωτικό πάθος όπως είναι».

Στην ερώτηση γιατί ο τίτλος της είναι LOVE και όχι SEX είπε: «Αν αφαιρέσετε την συναισθηματικότητα από το σεξ τότε ναι, θα μπορούσατε να έχετε μια τέτοια ταινία. Ίσως να ήταν ερωτική, αλλά δεν θα απευθυνόταν στο κομμάτι του μυαλού που σκέφτεται ως θηλαστικό, γιατί ως θηλαστικά θέλουμε να προστατεύουμε αυτούς που αγαπάμε. Υπάρχει και ένα τμήμα του εγκεφάλου μας που είναι πιο υπολογιστικό, και είναι αυτό που μας κάνει να μιλάμε και να κάνουμε προβλέψεις για μέλλον. Η υπολογιστική αυτή ανάγκη θα εστίαζε στην κυριαρχία και την επιβίωση, και τότε θα μπορούσε να είναι μια ταινία για τον πόλεμο και το σεξ. Θα ήταν εξαιρετικά βάρβαρη και σκληρή ταινία. Τις εικόνες του ψυχρού σεξ μπορείτε να τις βρείτε παντού, δεν με ενδιαφέρει κάτι τέτοιο». Η ταινία θα προβάλλεται στους κινηματογράφους από τις 22 Οκτωβρίου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ