Σοφία Λόρεν – Η Ιταλίδα ντίβα κλείνει τα 81 – ΦΩΤΟ

Θεωρείται από πολλούς πιο δημοφιλής Ιταλίδα ηθοποιός της γενιάς της και στα νιάτα της υπήρξε παγκόσμιο σύμβολο του σεξ. Ο λόγος για την Σοφία Λόρεν, η οποία θα κλείσει την Κυριακή τα 81.  Είναι βραβευμένη με Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ταινία του Βιττόριο ντε Σίκα Η Ατιμασμένη (La Ciociara, 1960). Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου την έχει κατατάξει εικοστή πρώτη στη λίστα με τις 25 μεγαλύτερες σταρ όλων των εποχών.

 

Η Λόρεν, στα 72 της, εμφανίστηκε προκλητικά ντυμένη το 2007 στο Ημερολόγιο της Pirelli, με τίτλο «Ένα κρεβάτι και Πέντε Ιστορίες» μαζί με τη Χίλαρι Σουάνκ, την Πενέλοπε Κρουζ, τη Ναόμι Γουότς και τη Λου Ντουαλόν.

Η Λόρεν είναι φανατική οπαδός της Νάπολι. Το Μάιο του 2007, όταν η ομάδα της ήταν τρίτη στη Β’ Εθνική, δήλωσε στην αθλητική ιταλική εφημερίδα Gazzetta dello Sport πως θα έκανε στριπτίζ αν κατάφερνε να ανέβει την Α’ Εθνική τη σεζόν 2007-08. “Οι οπαδοί έχουν τόσο πάθος, η πόλη αξίζει τον προβιβασμό”, είπε η Λόρεν. Αν και η ομάδα πέτυχε τον προβιβασμό της στην Α’ Εθνική στις 10 Ιουνίου 2007, η Λόρεν δεν έκανε στριπτίζ.

Τα περίφημα μάτια της Λόρεν απεικονίζονται στις ετικέτες των φιαλών της εταιρίας ιταλικών κρασιών Fattoria Paradiso.

Υπάρχει μια οδός στην περιοχή Ετομπικόκε στο Τορόντο του Οντάριο (Καναδάς), που φέρει το όνομά της.

 

Η Λόρεν αναφέρεται στο τραγούδι «Italian Girls» από το ντουέτο των ’80s Hall & Oates στο άλμπουμ του 1982 H20. Οι στίχοι στη γέφυρα λένε “I see Sophia on the Silver Screen, there must be more like her in Rome.” («Βλέπω τη Σοφία στην ασημένια οθόνη, πρέπει να υπάρχουν περισσότερες σαν εκείνη στη Ρώμη.”)

Το 2009 αποκαλύφτηκε πως η Λόρεν είχε γράψει μια επιστολή υπέρ της αγιοποίησης του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β’.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ