Ο… Σέρλοκ Χολμς στο πλευρό των προσφύγων

Το δικό του αγώνα για τους πρόσφυγες δίνει ο ηθοποιός Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, ο οποίος αποφάσισε να δωρίσει τα έσοδα μίας παράστασης στους πρόσφυγες.

Μετά την ολοκλήρωση της παράστασης, στο Barbican του Λονδίνο, που ανεβάζει το θεατρικό έργο του Σαίξπηρ, Άμλετ, ο Cumberbatch βγήκε μπροστά, ενώ το κοινό ακόμα τον χειροκροτούσε και ζήτησε από τους θεατές να δωρίσουν χρήματα για την ανακούφιση των χιλιάδων προσφύγων που φτάνουν καθημερινά στην Ευρώπη.

Ο Κάμπερμπατς λέγεται ότι έχει επικρίνει την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου για την «αργή ανταπόκριση» στο πρόβλημα των προσφύγων και απήγγειλε τους στοίχους της ποιήτριας Warsan Shire «Ένας γονέας βάζει μόνο το παιδί του σε μια βάρκα, όταν η θάλασσα είναι ασφαλέστερη από τη γη».

Έτσι κατάφερε να συγκεντρώσει, επιπλέον, περισσότερες από 4.000 λίρες Αγγλίας. Ανάμεσα στο κοινό ήταν βουλευτές, ο γραμματέας Πολιτισμού John Whittingdale ο βουλευτής του Εργατικού κόμματος Chris Bryant.

Αργότερα ο διάσημος ηθοποιός έγραψε στο twitter ότι ήταν περήφανος για την «συναισθηματική απήχηση» που είχε η έκκλησή του για βοήθεια. Η έκκληση έγινε μία μέρα πριν προλογίσει ένα βίντεο του συγκροτήματος Crowded House με τίτλο Help Is Coming. Η ιδέα ήταν της συγγραφέως Caitlin Moran και του δημοσιογράφου συζύγου της, Pete Paphides , τα έσοδα από το βίντεο θα διατεθούν στην οργάνωση Save the Children.

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία – Δανία: Χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν υπέρ των προσφύγων – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ