Έτσι γυμνάζεται η Ρόζι Χάντινγκτον

Επίμονη, αποφασιστική, εργατική. Φαντάζομαι ότι κάπως έτσι θα είναι η Ρόζι και στο γυμναστήριο. Τι ακριβώς όμως κάνει για να διατηρεί αυτό το αψεγάδιαστο κορμί. Για να το ανακαλύψω αποφάσισα να γυμναστώ μια μέρα μαζί της. 

«Είσαι έτοιμη να ιδρώσουμε;» με ρωτά η Ρόζι Χάντινγκτον-Ουάιτλι. Κάθεται δίπλα μου στο πάτωμα, με απλωμένα τα ατέλειωτα, καλλίγραμμα πόδια της. Φορά ένα μαύρο αθλητικό μπούστο, κολάν και sneakers Nike.

Η Σιμόν ντε λα Ρου, η διάσημη προπονήτριά της, διαβάζει τον τρόμο στα μάτια μου. «Πρέπει να τολμάς καθημερινά να βγαίνεις εκτός ορίων» μου λέει. Δεν αμφιβάλλω, είμαι σίγουρη ότι μετά από αυτό το workout θα ισοπεδωθώ για τουλάχιστον ένα μήνα. Μπορεί και για ένα χρόνο.

Η Σιμόν βάζει μουσική και μας ανακοινώνει ότι θα ξεκινήσουμε με τραμπολίνο. «Αυτό το σημείο με αρρωσταίνει. Τo workout της Σιμόν είναι ό,τι πιο σκληρό έχω δοκιμάσει. Είδα όμως αποτέλεσμα πολύ γρήγορα» σχολιάζει η Ρόζι. Η Σιμόν ντε λα Ρου είναι πρώην χορεύτρια. Τα στούντιο που διατηρεί σε Νέα Υόρκη και Λος Άντζελες αποτελούν καθημερινά πόλο έλξης για όλες όσες επιθυμούν να αποκτήσουν τέλειο σώμα. Μεταξύ άλλων προπονεί την Αν Χάθαγουεϊ και τη Ναόμι Γουότς. Ποιο είναι το όνειρο κάθε πελάτισσάς της; Κορμί χορεύτριας με γραμμωμένους δυνατούς μυς. «Πώς θα το πετύχει; Χορεύοντας φυσικά»απαντά η ίδια.

Και αυτό ακριβώς κάνουμε επί μία ώρα. Ακολουθώ τη Ρόζι Χάντινγκτον- Ουάιτλι και τη Σιμόν σε καρδιοαγγειακές και ασκήσεις ενδυνάμωσης με έντονες επιρροές από το χορό.«Ξεφεύγουμε από τα όργανα και προτιμάμε να δουλεύουμε με το βάρος του σώματός μας. Αυτός είναι και ο πιο διασκεδαστικός τρόπος» σχολιάζει το μοντέλο.

Το workout της Ρόζι εστιάζει στα πιο δύσκολα σημεία για όλες τις γυναίκες: γλουτούς, μηρούς, κοιλιακούς, οπίσθια και μπράτσα. Στο μίνι τραμπολίνο κάνουμε εναλλάξ ασκήσεις όπως άλματα, γρήγορα σπριντ με τα γόνατα ψηλά και πηδηματάκια όπου προσπαθούμε να ακουμπήσουμε τα γόνατά μας με τους αγκώνες. Σειρά έχουν οι ασκήσεις εδάφους: σχοινάκι σε έντονο ρυθμό και άλματα, κατά τη διάρκεια των οποίων ανοιγοκλείνουμε χέρια και πόδια. Τέλος ολοκληρώνουμε με ένα πρόγραμμα στο πάτωμα που στοχεύει στην ενδυνάμωση του κορμού. Περιλαμβάνει πουσάπ με ταυτόχρονες άρσεις ποδιών που σφίγγουν τους γλουτούς. Κάποια στιγμή εγκαταλείπω κάθε προσπάθεια. Και η Ρόζι, όμως, δίπλα μου δείχνει να καταρρέει.

Σύμφωνα με τη φιλοσοφία της Ντε λα Ρου, οι γυναίκες δεν πρέπει ποτέ να σηκώνουν περισσότερα από 5 κιλά. Αντίθετα οι πολλές επαναλήψεις με λίγα βάρη έχουν καλύτερο αποτέλεσμα και βελτιώνουν την ισορροπία του σώματος. Ακόμα και με βαράκια του 1 κιλού οι μύες παίρνουν φωτιά μετά από μια εντατική προπόνηση για ώμους και βραχίονες. Ακολουθεί η «σανίδα». Με τους αγκώνες λυγισμένους να κρατούν σταθερό τον κορμό αρχίζουμε τις κάμψεις ώστε οι γοφοί να ακουμπήσουν σχεδόν στο έδαφος. Αυτό, σίγουρα, δεν έχει καθόλου πλάκα…

Υπό τους ήχους του All About That Bass της Μέγκαν Τρέινορ ξεκινούν οι ασκήσεις για γλουτούς στην μπάρα του μπαλέτου. Κρατιόμαστε από αυτή, στηριζόμαστε και σηκώνουμε ψηλά τα πόδια εναλλάξ. Στην πορεία τα σταυρώνουμε, κάνουμε βαθύ πλιέ και στη συνέχεια το πίσω πόδι τεντώνει με χάρη προς τα έξω σε κουτεπιέ. Σειρά έχουν τα άλματα με σταυρωμένα τα πόδια στους ρυθμούς της μουσικής. Πριν το καταλάβω, περνάμε στις διατάσεις.

«To συγκεκριμένο workout λειτουργεί πολύ καλά για τη Ρόζι επειδή σε γενικές γραμμές τα μοντέλα και οι χορεύτριες θέλουν πάνω κάτω τα ίδια: τονωμένους και σέξυ μυς» δηλώνει η Ντε λα Ρου. Βέβαια, όλες εμείς που δεν ανήκουμε στις παραπάνω κατηγορίες δεν θα λέγαμε «όχι» στην ιδέα να αποκτήσουμε ένα τέτοιο κορμί. Στο τέλος της προπόνησης και οι δύο στάζουμε από τον ιδρώτα. «Μερικές φορές μού λείπει η γιόγκα ή το πιλάτες. Με αυτό το πρόγραμμα όμως έχω κολλήσει και μου φτιάχνει τη διάθεση» σχολιάζει η Χάντινγκτον-Ουάιτλι.

Η άσκηση φυσικά είναι μέρος του πακέτου, αρκεί να υπάρχει και το κατάλληλο κίνητρο. Η γυμναστική τη βοήθησε να προσαρμοστεί στις σκληρές συνθήκες που επικρατούν στο χώρο της μόδας. «Προσπάθησα να κάνω δίαιτα, για μένα όμως αυτό δεν αποδίδει. Μου έδιναν συνεχώς λάθος συμβουλές. Στο τέλος βρήκα τη λύση στη γυμναστική και άρχισα να το απολαμβάνω» εξηγεί η ίδια.

Τι περιλαμβάνει όμως το καθημερινό της διατροφολόγιο; Για πρωινό αυγά με χυμό από λαχανικά, φρυγανιά και καφέ. Για μεσημεριανό και βραδινό σαλάτα με πρωτεΐνη, όπως κοτόπουλο ή σολομό. «Πριν από μια φωτογράφιση περιορίζω τους υδατάνθρακες και έτσι διατηρούμαι σε φόρμα» καταλήγει.

Πηγή: elle.gr

 

Δείτε επίσης:

Η Ελ Μακφέρσον κάνει σκι – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ