Προβλήματα για τον Μπιλ Κόσμπι, σε ισχύ η αγωγή για σεξουαλική κακοποίηση

Απέτυχε η προσπάθεια του Μπιλ Κόσμπι να απορριφθεί η αγωγή που είχε καταθέσει εις βάρος του μία γυναίκα, η Τζούντι Χαθ, η οποία κατηγορεί τον βετεράνο ηθοποιό ότι την κακοποίησε σεξουαλικά όταν εκείνη ήταν 15 ετών, το 1974, στο Μέγαρο του Πλέιμποιϊ, στο Λος Άντζελες, καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο της Καλιφόρνιας απέρριψε το αίτημά του για επανεξέταση της υπόθεσης.

Η απόφαση αυτή σημαίνει ότι ο Κόσμπι θα υποχρεωθεί να δώσει ένορκη κατάθεση και η υπόθεση θα εξεταστεί στο δικαστήριο.

Η συνήγορος της Χαθ, Γκλόρια Όλρεντ, χαρακτήρισε “σημαντική νίκη” την απόφαση και δήλωσε ότι σκοπεύει να πάρει ένορκη κατάθεση από τον κωμικό μέσα σε 30 μήνες.

Μέχρι στιγμής τόσο ο ίδιος όσο και οι δικηγόροι του δεν έχουν σχολιάσει την εξέλιξη, η οποία ωστόσο απειλεί τις προσπάθειες που καταβάλλει η υπερασπιστική του ομάδα αυτές τις ημέρες να βελτιώσει τη δημόσια εικόνα του 78χρονου.

Με μία σειρά συνεντεύξεων σε διάφορα μέσα ενημέρωσης, περιλαμβανομένης της εκπομπής του ABC “Good Morning America” και της εφημερίδας New York Times, η δικηγόρος του Κόσμπι, Μονίκ Πρίσλεϊ, δήλωσε ότι τα μίντια διαστρέβλωσαν το περιεχόμενο της κατάθεσής του που δόθηκε αυτό το μήνα στη δημοσιότητα κι αφορά μία άλλη αγωγή για σεξουαλική επίθεση, υπόθεση την οποία ο Κόσμπι διευθέτησε το 2006.

Η Χαθ είναι μία από τις τουλάχιστον 40 γυναίκες, οι οποίες στη διάρκεια του περασμένου χρόνου κατήγγειλαν ότι πριν από πολλές δεκαετίες βιάστηκαν ή κακοποιήθηκαν από τον Κόσμπι, ο οποίος προηγουμένως τούς έδωσε ναρκωτικά και αλκοόλ.

Η Πρίσλεϊ, νεοπροσληφθείσα συνήγορος του Κόσμπι, δικηγόρος στην Ουάσινγκτον, δήλωσε ότι ενώ η ένορκη κατάθεση για την άλλη υπόθεση εξέθετε τον ηθοποιό, ωστόσο δεν προέκυψε από κανένα σημείο της παραδοχή αξιόποινης πράξης ή σεξουαλικές επαφές χωρίς τη συγκατάθεση των γυναικών.

Η Χαθ είναι η μόνη καταγγέλλουσα η οποία διεκδικεί αποζημίωση.

Οι άλλες αγωγές είναι για συκοφαντική δυσφήμιση επειδή ο ηθοποιός έχει δηλώσει ότι οι γυναίκες αυτές ψεύδονται κι έχει διαψεύσει ότι τους επιτέθηκε σεξουαλικά.

Παράλληλα, η αστυνομία του Λος Άντζελες διεξάγει έρευνα σχετικά με μία καταγγελία εις βάρος του Κόσμπι, επιβεβαίωσε χθες εκπρόσωπός της χωρίς να αναφερθεί σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Εναντίον του Κόσμπι δεν έχουν απαγγελθεί ποτέ κατηγορίες.

 

Δείτε επίσης:

Ο Μπιλ Κόσμπι έδινε χάπια και χρήματα σε γυναίκες για σεξουαλικές σχέσεις

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ