Oι Arcade Fire στηρίζουν την Ελλάδα με ένα τραγούδι

Ο τραγουδιστής Will Butler του καναδικού συγκροτήματος Arcade Fire έγραψε ένα τραγούδι για την Ελλάδα και τις οικονομικές της “περιπέτειες” εμπνεόμενος από ένα άρθρο του Guardian.

“Clean Monday” είναι ο τίτλος του τραγουδιού του καναδικού συγκροτήματος, δηλαδή “Καθαρά Δευτέρα”. Ο τίτλος δεν είναι τυχαίος, γιατί το τραγούδι βγήκε χθες και αναφέρεται στην ελληνική κρίση χρέους. 

Το μέλος των Arcade Fire γράφει τα εξής στο Guardian:

“Υποστηρίζω την Ελλάδα. Θέλω να πω, σε γενικές γραμμές, ποιος μπορεί να μην υποστηρίζει την Ελλάδα; Ακόμα και αν είσαι σούπερ δεξιός, ή σούπερ Γερμανός, ή σούπερ καπιταλιστής, λογικά δε θες η Ελλάδα να βγει έξω από το Ευρώ και να καταρρεύσει από τα χρέη της.

Αλλά πέρα από αυτό, μου αρέσει ότι είναι μια νεαρή κυβέρνηση. Μου αρέσει ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο νέος υπουργός Οικονομικών. Σε κάποιο βαθμό, έχω επηρεαστεί από όσα λένε τα μέσα ενημέρωσης για αυτόν (από την Guardian, το NPR (σ.σ: Δημόσιο ραδιόφωνο στις Η.Π.Α) και άλλα) και πιστεύω ότι είναι ένας ευθύς κατεργάρης, ο οποίος μπορεί να είναι αρκετά τρελός για να… μμμ  διαχειριστεί υπεύθυνα την ελληνική οικονομική κατάσταση;

Διάβαζα τη ζωντανή κάλυψη του Guardian για τις επερχόμενες Ελληνικές προτάσεις για την πληρωμή του χρέους τους, όταν εμφανίστηκε ένα μικρό παράθυρο, το οποίο εξηγούσε ότι οι Ελληνικές αγορές ήταν κλειστές σήμερα (σ.σ: χθες), επειδή ήταν Καθαρή Δευτέρα – η Ελληνική ορθόδοξη γιορτή, αντίστοιχη του Ash Wednesday. Ήταν μια φανταστική (μάλλον διασκεδαστική) σύμπτωση για μένα ότι οι Έλληνες υπουργοί προσπαθούσαν να βρουν πως θα αποφύγουν τη σκληρή λιτότητα στη μέρα που ξεκινάει η Σαρακοστή.

Και όλα αυτά θα γίνουν για να βρεθεί μια λύση για τους επόμενους μήνες. Θα είναι ένας μακρύς χειμώνας και μια μεγάλη άνοιξη, και ίσως ένα πραγματικά μακρύ καλοκαίρι για την Ελλάδα. Αλλά τα δάχτυλά μου είναι σταυρωμένα.”

 

 

Ακούστε το τραγούδι:

 

Πηγή: theguardian.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ