Μέλος των Pussy Riot γίνεται ελληνική ταινία

Αν και τα 15 λεπτά έχουν συνδεθεί με την περίοδο σύντομης δημοσιότητας που επιδιώκουν να έχουν όσοι βγαίνουν στην τηλεόραση, για τον Μάνο Τσίζεκ και τον Λίντσεϊ Αλιξανιάν είναι ο χρόνος που έχουν στη διάθεσή τους για να περάσουν το μήνυμα υπέρ μιας μεταρρύθμισης στα σωφρονιστικά ιδρύματα παγκοσμίως.

 

Τόσο διαρκεί η νέα τους ταινία «Penal Colony», που είναι αφιερωμένη στην ιστορία πίσω από τα κάγκελα της φυλακής της Νάντιας Τολοκονίκοβα, μέλους του ρωσικού συγκροτήματος Pussy Riot που καταδικάστηκε για την πανκ προσευχή σε εκκλησία της Μόσχας το 2012. 

Παρότι η ιστορία των Pussy Riot ήταν ενδιαφέρουσα στο σύνολό της, οι δημιουργοί επικεντρώθηκαν στο πρόσωπο της Τολοκονίκοβα. 

Ο τίτλος της ταινίας «Penal Colony» συνδυάζει την ονομασία της φυλακής στην οποία βρέθηκε η Τολοκονίκοβα και μια αναφορά στο βιβλίο του Κάφκα «Η σωφρονιστική αποικία». Παρότι το φιλμ βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, τα παρουσιάζει από την οπτική της μυθοπλασίας. 

Η προετοιμασία της ομάδας κράτησε αρκετούς μήνες, κατά τη διάρκεια των οποίων συγκέντρωσαν όλο το απαραίτητο πληροφοριακό υλικό για να στηρίξουν την ιστορία.

Τα γυρίσματα διήρκεσαν μόνο επτά ημέρες, στις οποίες ωστόσο συμπυκνώθηκε όλη η δουλειά τους. Οι δύο σκηνοθέτες σχεδιάζουν την πρεμιέρα του φιλμ σε κάποιο από τα μεγάλα κινηματογραφικά φεστιβάλ, ενώ ήδη έχει προγραμματιστεί η προβολή της τον Μάρτιο στη Γενεύη. 

Στην ταινία «Penal Colony» παίζουν οι Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Μαριάνα Νόβακ, Ελενα Μιρτσόφσκα, Σάντρα φον Ρούφιν, Θεόδωρος Κανδηλιώτης, Πετρούλα Χρήστου, Χριστίνα Ραφούλη, Νάνσυ Μπούκλη. 

Πηγή: Tα Νέα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ