Καταδίωξη με τον 007 στον Τίβερη και στο Βατικανό

Καταδίωξη με τον 007 στον Τίβερη και στο Βατικανό

Λίγες ημέρες έχουν απομείνει έως την έναρξη των γυρισμάτων της 24ης ταινίας του Τζέιμς Μποντ, με το ρολόι να μετράει αντίστροφα έως την ώρα που θα αρχίσουν να λειτουργούν οι κάμερες για να ζωντανέψει στην οθόνη ακόμη μία ιστορία ανάμεσα στις τόσες, μίας από τις πιο δημοφιλείς και επιτυχημένες σειρές στην ιστορία του κινηματογράφου.

Παραμονές γιορτών και οι συντελεστές του νέου φιλμ που ακολουθεί το επιτυχημένο «Skyfall» έχουν κλείσει ραντεβού για τις 6 Δεκεμβρίου στα στούντιο Πάινγουντ του Λονδίνου, όπου γύρω από ένα τραπέζι, όπως συνηθίζεται, θα γίνει η πρώτη ανάγνωση του σεναρίου.

Οι πρόβες των ηθοποιών θα φιλοξενηθούν στα αγλλικά στούντιο, όπως και μέρος των γυρισμάτων της ταινίας, ενώ η Ρώμη και η ανανεωμένη Τσινετσιτά περιμένουν την παραγωγή με κλεισμένο πρόγραμμα ημερών για συγκεκριμένες σκηνές δράσης.

Κι όταν λέμε σκηνές δράσης εννοούμε αυτοκινητιστικές καταδιώξεις – αγαπημένο θέμα του Βρετανού υπερ-πράκτορα. Οι δρόμοι της ιταλικής πρωτεύουσας θα φιλοξενήσουν στο ιστορικό κέντρο τους, στο περίφημο Corso Vittorio Emanuele II, νυχτερινές καταδιώξεις.

Στην Τσινετσιτά

Μία από αυτές θα λήξει με ένα αυτοκίνητο μέσα στα νερά του Τίβερη, άλλη με ένα Fiat 500 να διαλύεται κάπου κοντά στο Βατικανό. Σε άλλη σκηνή, ο Ντάνιελ -007- Κρεγκ θα πέσει από ελικόπτερο με αλεξίπτωτο στην πεζογέφυρα του 15ου αιώνα Ponte Sisto, ενώ πολλές σκηνές θα γυριστούν έξω από τη Ρώμη, στο Βασιλικό Παλάτι της Κασέρτα στην Καμπάνια, ένα συγκρότημα του 18ου αιώνα που χτίστηκε για τους Βουρβόνους βασιλιάδες της Νάπολης και απλώνεται σε μεγάλη έκταση.

Η Ιταλία περιμένει την ακριβοθώρητη παραγωγή τον Φεβρουάριο του 2015, μετά την Αυστρία, έχοντας κλείσει ημερομηνίες από τις 19 Φεβρουαρίου έως τις 12 Μαρτίου, κατά τις οποίες τα γραφεία της Τσινετσιτά θα είναι πλήρως διαθέσιμα για τις ανάγκες του Τζέιμς Μποντ (τα προσφάτως ανακαινισμένα στούντιο, τα οποία μετατράπηκαν κατά ένα μέρος σε θεματικό πάρκο, δουλεύουν σθεναρά για την προσέλκυση ξένων κινηματογραφικών παραγωγών, έχοντας βάλει προς το παρόν κάτω από τη στέγη τους το σίκουελ «Zoolander 2» με τους Μπεν Στίλερ και Πενέλοπε Κρουζ, καθώς και το ριμέικ του επικού Μπεν Χουρ το οποίο, ως γνωστόν, είχε γυριστεί στα θρυλικά ιταλικά στούντιο στα τέλη της δεκαετίας του ’50).

Το 24ο φιλμ στη μακρά ιστορία του φραντσάιζ του Μποντ, το οποίο χειρίζεται ως κύριος παραγωγός με πολύ μεγάλη επιτυχία η οικογένεια Μπρόκολι, θα βγει στις αίθουσες την ίδια χρονιά που θα ολοκληρωθεί, δηλαδή τον Νοέμβριο του 2015.

Εκτός της σειράς είναι πλέον η Τζούντι Ντεντς, ενώ ο Ρέιφ Φάινς, ο Μπεν Γουίσοου και η Ναόμι Χάρις επιστρέφουν για δεύτερη φορά και πλαισιώνουν τον Ντάνιελ Κρεγκ, ο οποίος έχει να αντιμετωπίσει, σύμφωνα με τα όσα είναι έως σήμερα γνωστά, δύο «κακούς»: τον διπλά οσκαρούχο Αυστριακό Κριστόφ Βαλτς και τον ελληνικής καταγωγής Ντέιβ Μπαουτίστα.

Ο πρώτος πρόκειται να ενσαρκώσει έναν κλασικό εχθρό του 007, τον Ερνστ Σταύρο Μπλόφελντ, τον οποίο έχουν ερμηνεύσει στο παρελθόν ηθοποιοί όπως οι Ντόναλντ Πλέζανς, Τέλι Σαβάλας και Τσαρλς Γκρέι. Ο δεύτερος, όπως ακούγεται, το πρωτοπαλίκαρό του.

«Κορίτσι» του Μποντ θα είναι η όμορφη Γαλλίδα Λέα Σεϊντού, γνωστή μας από τη «Ζωή της Αντέλ» (δίπλα στην Ελληνογαλλίδα Αντέλ Εξαρχόπουλος). 

Οι προσδοκίες για την επερχόμενη ταινία, που παραμένει χωρίς τίτλο, είναι ξανά… πολλές, καθώς τα ηνία έχει και πάλι ο Σαμ Μέντες, ο άνθρωπος που υπέγραψε το «Skyfall», σουξέ καλλιτεχνικό και εμπορικό του 2012, με έσοδα 1 δισ. δολάρια στο παγκόσμιο μποξ όφις.

Πηγή: Έθνος 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ