Οι Black Keys για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Οι Black Keys για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Στις 30 Μαΐου 2015 το επιτυχημένο ντουέτο των Αμερικανών «Black Keys», ο Dan Auerbach (κιθάρα φωνή) και ο Patric Carney (drums), έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, για να ξεσηκώσουν το ελληνικό κοινό και να γιορτάσουν τα 20στα γενέθλια του ελληνικού μουσικού φεστιβάλ «Rockwave Festival», σε μια μοναδική συναυλία στο TerraVibe Park.

Η ιστορία για τα “Μαύρα Κλειδιά” ξεκινά στις αρχές του 2000 όταν οι πρώην συμμαθητές Dan Auerbach και Patric Carney αποφάσισαν να φτιάξουν μια μπάντα για να ενώσουν τις blues επιρροές τους και την garage αισθητική, με την αγάπη τους για την indie rock. Τα άλμπουμ τους «Rubber Factory» και «Thickfreakness» τα οποία αποθεώθηκαν από κοινό και κριτικούς, μετέτρεψαν τους «The Black Keys» στο πιο αναγνωρίσιμο συγκρότημα των σκληρών ηλεκτρικών blues.

Η δισκογραφική συνέχεια επεφύλασσε τα «Magic Potion» και «Attack and Release» για τους Black Keys διευρύνοντας και άλλο τη φήμη τους, ενώ τα «Your Touch» και «I Got Mine», ήταν στις λίστες με τα καλύτερα τραγούδια τις χρονιές που κυκλοφόρησαν.

Οι blues καταβολές τους συνέχιζαν να δείχνουν το δρόμο όσο ο Auerbach με τον Carney συνέχιζαν να γράφουν ροκ επιτυχίες με ρεφρέν που έμελλε να τραγουδηθούν από εκατομμύρια κόσμου. Το άλμπουμ τους «El Camino» τους έφερε αντιμέτωπους με μια πρωτοφανή διεθνή επιτυχία, μεγαλώνοντας ακόμα περισσότερο τη συλλογή τους με Grammys που ξεκίνησαν στο άλμπουμ «Brothers».

Aκολούθησε τεράστια περιοδεία για τη μπάντα μέχρι την κυκλοφορία του τελευταίου δίσκου της υπό τον τίτλο «Turn Blue», ο οποίος σκαρφάλωσε με χαρακτηριστική άνεση στο νο.1 των charts, ενώ το «Fever» γινόταν το νέο αγαπημένο τραγούδι των fans τους ανά τον κόσμο.

Η προπώληση των εισιτηρίων για τη συναυλία των«Black Keys» στο Rockwave Festival ξεκινά την Τρίτη 2 Δεκέμβριου, ενώ το κοινό μπορεί να προμηθεύεται τα εισιτήριά του από τα: Αθήνα -Ticket House (Πανεπιστημίου 42), Reload Stores (Πανεπιστημίου 54) ,Metal Era (Εμμανουήλ Μπενάκη 22). Θεσσαλονίκη-

Musicland (Μητροπόλεως 102), Rover Bar (Σαλαμίνος 6 Λαδάδικα). Ηλεκτρονικά από τις ιστοσελίδες www.ticketpro.gr , www.tickethouse.gr.

Τα πρώτα εισιτήρια για τη συναυλία κοστίζουν 36 ευρώ, ενώ μετά την εξάντληση τους η τιμή θα διαμορφωθεί στα 39 ευρώ. Στην τελική φάση της προπώλησης η τιμή θα διαμορφωθεί στα 42 ευρώ.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ