Ο Έλβις Πρίσλεϊ ειδικός πράκτορας;

Ο Έλβις Πρίσλεϊ ειδικός πράκτορας;

Αφορμή για την ταινία, με τίτλο «Elvis & Nixon» και σενάριο από τον ηθοποιό Κάρι Έλγουες («The Princess Bride», «Men in Tights»), ήταν η αληθινή συνάντηση ανάμεσα στον Έλβις και τον Νίξον τον Δεκέμβριο του 1970, συνάντηση που προέκυψε όταν ο τότε Πρόεδρος των ΗΠΑ έλαβε μία εξασέλιδη επιστολή από τον τραγουδιστή, στην οποία του ζητούσε να γίνει ειδικός, undercover ομοσπονδιακός πράκτορας στο τμήμα της Δίωξης Ναρκωτικών.

Ο Πρίσλεϊ έγραψε την επιστολή σε μια πτήση των American Airlines, όταν βρέθηκε δίπλα σε γερουσιαστή της Καλιφόρνια ο οποίος τον προέτρεψε να απευθυνθεί στον Νίξον για να εκφράσει την θερμή του επιθυμία να πολεμήσει στον «πόλεμο των ναρκωτικών», όπως είχε εξομολογηθεί ο Πρίσλεϊ.

 

«Έχω διεξάγει μια ενδελεχή έρευνα στη χρήση ναρκωτικών, τους χίπηδες και τις κομμουνιστικές τεχνικές πλύσης εγκεφάλου και είμαι στη μέση του πράγματος, όπου μπορώ να κάνω το μεγαλύτερο καλό. […] Θα ήθελα πολύ να σας συναντήσω. Θα μείνω στο ξενοδοχείο με το ψευδώνυμο Jon Burrows για όσο καιρό χρειάζεται για να πάρω τα διαπιστευτήρια του ομοσπονδιακού πράκτορα», αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή.

Οι σύμβουλοι του Νίξον είδαν μια ευκαιρία να δώσουν ώθηση στην καμπάνια της κυβέρνησης ενάντια στα ναρκωτικά και κανόνισαν συνάντηση, στην οποία ο Έλβις έφερε οικογενειακές φωτογραφίες καθώς και ένα πιστόλι, δώρο για τον Νίξον, πιστεύοντας ότι αυτό μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες για να γίνει δεκτό το αίτημά του.

 

 

Εκεί, είπε στον Νίξον, μεταξύ άλλων, ότι θεωρούσε τους Μπιτλς «αντι-Αμερικανούς» γιατί έπαιρναν χρήματα του αμερικανικού λαού και τα πήγαιναν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τελικά ο Νίξον τον ονόμασε πράκτορα τιμητικά, χωρίς αυτό να ανακοινωθεί έπειτα επίσημα – η ιστορία βγήκε στον Τύπο ένα χρόνο μετά.

Η ταινία, σε σκηνοθεσία θα είναι της Λάιζα Τζόνσον του «Hateship, Loveship», βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης χρηματοδοτών, που πλέον έγινε λίγο πιο εύκολη με την προσθήκη τόσο μεγάλων ονομάτων, και προγραμματίζει γυρίσματα για το 2015.

Πηγή: cinemag.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ