Χόλιγουντ καλεί Οδυσσέα

Χόλιγουντ καλεί Οδυσσέα

Έφτασε η στιγμή που ο ομηρικός Οδυσσέας θα αποκτήσει τη δική του κινηματογραφική υπερπαραγωγή.

Την ανακοίνωση έκανε το στούντιο της Warner, το οποίο έχει ξεκινήσει τη διαδικασία με σκηνοθέτη τον Ρώσο Φέντορ Μπόνταρτσουκ και ένα σενάριο που γράφεται από τον Τζέρεμι Ντόνερ της τηλεοπτικής σειράς «The killing».

Διακεκριμένος στη Ρωσία ο Μπόνταρτσουκ, γιος του βραβευμένου με Όσκαρ παραγωγού Σεργκέι Μπόνταρτσουκ, σκηνοθέτησε πέρυσι το «Stalingrad», τη μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία για το ρωσικό μποξ όφις το 2013, κόστους 30 εκατομμυρίων δολαρίων, γυρισμένο για IMAX3D, με σκηνές μαχών που είχαν αληθινούς κομπάρσους και όχι ψηφιακούς. Η Ρωσία κατέθεσε την ταινία πέρυσι ως την επίσημη υποψηφιότητά της για την κατηγορία του Οσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας και ο σκηνοθέτης της μόνο απαρατήρητος δεν πέρασε από τους χολιγουντιανούς συντελεστές που την παρακολούθησαν.

Από την «Τροία»

Έτσι, η «Οδύσσεια» οδεύει για τη μεγάλη οθόνη, μια κίνηση που συζητιόταν από την εποχή της «Τροίας» του Βόλφγκανγκ Πέτερσεν όπου τον Οδυσσέα είχε υποδυθεί ο Σον Μπιν, χωρίς ωστόσο να δρομολογηθεί καμία παραγωγή.

Δέκα χρόνια μετά, το ομηρικό έπος θα πάρει χολιγουντιανή πνοή, ακολουθώντας τον δρόμο που χάραξε ο Λεωνίδας των «300» του Ζακ Σνάιντερ, ο «Αλέξανδρος» του ‘Ολιβερ Στόουν, ο Θησέας του εντυπωσιακού «Αθάνατοι» του Τάρσεμ Σινγκ και ο Περσέας της «Τιτανομαχίας» του Λουί Λετεριέ, για να αναφερθούμε σε ορισμένους ήρωες και μύθους της αρχαίας Ελλάδας που μεταφέρθηκαν την τελευταία δεκαετία στο σινεμά υπό τους όρους ενός κινηματογραφικού θεάματος ευρείας απήχησης.

Το ελληνικό έπος της Warner, που είχε αναλάβει και την «Τροία», προμηνύεται ιδιαίτερα φιλόδοξο, στα χνάρια ενός πιθανού φραντσάιζ, ενώ το καστ θα απαρτίζουν σίγουρα μεγάλα ονόματα. Όσο για το πότε αλλά και το πού θα πραγματοποιηθούν τα γυρίσματα, χρειάζεται ακόμη να περιμένουμε για νέες ανακοινώσεις. Θυμίζουμε, απλώς, ότι η «Τροία» είχε γυριστεί στη Μάλτα, καθώς οι κρούσεις της παραγωγής για γυρίσματα στην Ελλάδα δεν είχαν τότε βρει απήχηση εδώ.

Πηγή: Έθνος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ