Οι Transformers «έσπασαν» τα ταμεία

Οι Transformers «έσπασαν» τα ταμεία

Με 100 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις το περασμένο τριήμερο στις Ηνωμένες Πολιτείες, το υπερμεγέθες μπλοκμπάστερ «Transformers 4: Εποχή αφανισμού» πέτυχε το καλύτερο άνοιγμα ταινίας μέσα στο 2014 και έγινε η παραγωγή που κατάφερε να ξεπεράσει το ακλόνητο μέχρι πρόσφατα ντεμπούτο με 95 εκατομμύρια δολάρια του υπερηρωικού φιλμ «Captain America: Ο στρατιώτης του χειμώνα».

Το τέταρτο κεφάλαιο του δυναμικού φραντσάιζ των αυτοκινητορομπότ της Hasbro συγκέντρωσε στο ταμείο του κάτι παραπάνω από 300 εκατομμύρια δολάρια από το παγκόσμιο μποξ όφις, ενώ κόστισε 210 εκατομμύρια δολάρια συνολικά.

Θησαυρός

Με τέτοιες εισπράξεις, καθόλου δεν ανησυχεί το στούντιο της Paramount που διανέμει την ταινία καθώς έχει στα χέρια του αληθινό θησαυρό, μια ταινία που γοήτευσε και την κινεζική κινηματογραφική αγορά (στην οποία απευθυνόταν εξίσου με την αμερικανική, με σαφείς επιλογές της παραγωγής) η οποία του χάρισε ογκώδεις εισπράξεις που κυμαίνονται στα 90 εκατομμύρια δολάρια.

Λίγο πριν από το εορταστικό για τους Αμερικανούς τριήμερο της 4ης Ιουλίου, η θορυβώδης μεν, θεαματική δε, περιπέτεια του Μάικλ Μπέι είναι η μόνη μέχρι στιγμής ταινία του καλοκαιριού που έχει προοπτικές να αγγίξει το όριο του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων σε εισπράξεις παγκοσμίως δεδομένου της ενθουσιώδους υποδοχής της από το κοινό πολλών χωρών.

Φαίνεται πως η απόφαση των συντελεστών να ανανεώσουν τη σειρά (το τιμόνι της οποίας στην παραγωγή κρατάει ο «Μίδας» του παγκόσμιου κινηματογράφου Στίβεν Σπίλμπεργκ) πατώντας το κουμπί της «επανεκκίνησης» με τον Μαρκ Γουόλμπεργκ στον πρώτο ρόλο, αντί του νεαρού ηθοποιού Σάια ΛαΜπεφ (με τη δημόσια προβληματική συμπεριφορά όπως πλέον αποδεικνύει συχνά-πυκνά), απέδωσε τα μέγιστα.

Μέχρι σήμερα, το φραντσάιζ των «Transformers» μετράει συνολικά περί τα 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε παγκόσμια κλίμακα και συνεχίζει. Το πιο εμπορικό ντεμπούτο ταινίας της σειράς στις ΗΠΑ πέτυχε πριν από μια πενταετία η «Εκδίκηση των ηττημένων» με εισπράξεις 108 εκατ. δολάρια (η «Εποχή αφανισμού» έκανε το δεύτερο πιο εμπορικό ντεμπούτο στις ΗΠΑ.

Πηγή: Έθνος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ