Ο Φραγκούλης τραγουδά στο Ηρώδειο

Ο Φραγκούλης τραγουδά στο Ηρώδειο

Μια μοναδική μουσική εμπειρία με αριστουργήματα του κλασικού ρεπερτορίου, υπόσχεται να χαρίσει στο κοινό ο διεθνούς φήμης Έλληνας τενόρος Μάριος Φραγκούλης, με τη συνοδεία του διάσημου Αμερικανού πιανίστα Eygene Kohn, σε ένα ξεχωριστό ρεσιτάλ που θα πραγματοποιηθεί στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, την Τετάρτη 18 Ιουνίου.

Η μουσική αυτή εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου του Κέντρου Περιβαλλοντικής Υγείας του Ίδρυματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, υπό την επίτιμη προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Το ρεσιτάλ περιλαμβάνει γνωστές άριες και κλασικά τραγούδια από φημισμένα έργα των Cilea, Verdi, Handel, Puccini, Massenet, καθώς και εμβληματικά έργα Ελλήνων δημιουργών. Στο πρόγραμμα άλλωστε της συναυλίας θα παρουσιαστούν αποσπάσματα από τα μεγαλειώδη έργα «Άξιον Εστί» και «Επιφάνεια Αβέρωφ» του Μίκη Θεοδωράκη, «Η Λειτουργία του Ορφέα» και «Ερωτόκριτος» του Γιάννη Μαρκόπουλου, «Ο Μεγάλος Ερωτικός» και «Όρνιθες» του Μάνου Χατζιδάκι, αποτίοντας έτσι φόρο τιμής στους μεγάλους Έλληνες ποιητές Οδυσσέα Ελύτη, Γιώργο Σεφέρη, Διονύσιο Σολωμό, Βιτσέντζο Κορνάρο, Νίκο Γκάτσο.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι και νιώθουμε μεγάλη τιμή για τη συνεργασία μας αυτή με το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών καθώς με αυτό τον τρόπο η μουσική συνδέεται με την έρευνα» δήλωσε ο Μάριος Φραγκούλης κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην Ακαδημία Αθηνών.

Τη χαρά που αισθάνεται για αυτή τη μουσική σύμπραξη με τον διάσημο Αμερικανό μουσικό Eugene Kohn, εξέφρασε ο Έλληνας τενόρος, ενώ από τη μεριά του ο πιανίστας μίλησε για την κατάλληλη στιγμή συνάντησης με τον Μάριο Φραγκούλη, καθώς όπως ο ίδιος είπε «βρίσκεται στο απόγειο της καριέρας του». Ο Eugene Kohn, έκανε λόγο για «συνάντηση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει το περιβάλλον αλλά και των προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο χώρος της μουσικής» και αποκαλύπτει πως ήταν ακόμη ένας λόγος για να βρεθεί σε αυτή τη συναυλία. Ο Αμερικανός σολίστ είναι γνωστός για τη συνεργασία του με τη Μαρία Κάλλας στα Master Class του Julliard School στη Νέα Υόρκη, ενώ έχει εμφανιστεί στις μεγαλύτερες όπερες του κόσμου.

Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινά την Παρασκευή 23 Μαΐου, ενώ οι τιμές των εισιτηρίων κυμαίνονται από 10 ευρώ (φοιτητικό) έως 60 ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ