Tips από την Πετρουλάκη για να χάσεις τα κιλά της εγκυμοσύνης

Tips από την Πετρουλάκη για να χάσεις τα κιλά της εγκυμοσύνης

Έχεις γεννήσει, οι μήνες περνούν και εσύ προσπαθείς να χάσεις τα κιλά της εγκυμοσύνης. Μπήκε η άνοιξη, το καλοκαιράκι παραμονεύει και ενώ έχεις όλη την καλή διάθεση να βάλεις χρώμα και ζωντάνια στη ζωή σου, να βγεις βόλτα με τα παιδιά και να περάσετε όμορφες στιγμές μαζί, δεν χωράς ακόμη στο παλιό, αγαπημένο σου τζιν. 

Η ψυχολογία πέφτει, τα συναισθήματα μπερδεύονται και καταλήγεις πάλι στις φαρδιές σου φόρμες, αυτές που είναι τόσο άνετες που κάνουν όλη τη ζημιά (γιατί τελικά δεν μας αφήνουν να καταλάβουμε ότι ίσως έχουμε λίγο ξεφύγει…)

Το φαινόμενο είναι συνηθισμένο… νομίζω ότι οι περισσότερες νέες μαμάδες περνούν αυτή τη φάση, που από τη μια βιώνουν τις μοναδικές στιγμές μιας νέας μητρότητας και από την άλλη προσπαθούν να ξαναβρούν τη γυναικεία τους υπόσταση!  Είναι αυτή η περίοδος προσαρμογής στη νέα πραγματικότητα. Κάθε νέο μωρό – ιδίως όταν έρχονται δύο μαζί! – αλλάζει την καθημερινότητα, προσθέτει φυσικά χαρά, αλλά μαζί και νέες υποχρεώσεις, και έτσι ο χρόνος μια γυναίκας για την προσωπική της φροντίδα μειώνεται αισθητά (τους πρώτους μήνες μάλλον εξαφανίζεται…).

Μην το βάζεις κάτω όμως! Το πιο σημαντικό από όλα είναι να συνειδητοποιήσεις πως πρόκειται για μια μεταβατική φάση, και όταν το μωρό ή τα μωρά αποκτήσουν το πρόγραμμά τους, σιγά σιγά οι ρυθμοί θα επανέλθουν – εντάξει, όχι όπως πριν -, αλλά  θα βρεις τρόπους να κάνεις πράγματα για σένα και να εντάξεις στην ημέρα σου ένα πρόγραμμα άσκησης, προκειμένου να επανέλθεις στο φυσιολογικό σου βάρος.

Η Ελένη Πετρουλάκη, μαμά διδύμων και η ίδια, μας βοηθάει, προτείνοντας εύκολους και γρήγορους τρόπους για να επανέλθουμε στην αρχική μας κατάσταση μετά τον τοκετό.

«Η συμβουλή που δίνω σε όλες τις γυναίκες που έχουν γίνει πρόσφατα μαμάδες, είναι καταρχήν να βάλουν στο μυαλό τους ότι η θέληση και το πείσμα είναι η βάση για να ξεκινήσουν! Αυτό που λένε ότι «δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν θέλω», ισχύει. Δεν είναι βέβαια ότι δεν το θέλουμε, είναι ότι δεν το αποφασίζουμε. Και επειδή η κούραση –ιδίως τον πρώτο καιρό με τα δίδυμα – είναι μεγάλη, το «θέλω»  μεταφέρεται σιγά σιγά στο πίσω μέρος του μυαλού μας και μένει εκεί…

Οπότε, αφού επαναφέρουμε το «θέλω» μπροστά, θα βάλουμε ένα πρόγραμμα διατροφής και γυμναστικής καθημερινό και θα το κάνουμε πράξη. Έστω και τα 10 λεπτά τη μέρα που θα ξεκλέψουμε για τον εαυτό μας, είναι πολύ σημαντικά! Ξεκινήστε με κοιλιακούς, λίγους στην αρχή, αυξάνοντας τις επαναλήψεις μέρα με τη μέρα, όταν νοιώθετε πιο δυνατή.

Μπορείτε να συνδυάσετε την άσκηση με εξωτερικές δουλειές. Τρέξτε γύρω από το τετράγωνο, παίξτε κυνηγητό με τα παιδιά σας, πάρτε το καρότσι και πηγαίνετε μια βόλτα στο πάρκο (ιδίως με το διπλό, θα κάνετε πολύ καλή δουλειά!), ανεβοκατεβείτε σκάλες δύο τρεις φορές πριν μπείτε στο σπίτι. Σε αυτή τη φάση αρκεί οτιδήποτε βάλει το σώμα σας σε κίνηση!

Αυτά τα μικρά tips σε συνδυασμό πάντα με προσεκτική και ισορροπημένη διατροφή θα σας βοηθήσουν να ενεργοποιήσετε πάλι το σώμα σας και θα δείτε ότι μόλις αρχίσετε να αισθάνεστε ότι κάνετε κάτι για εσάς, η ψυχολογία σας θα φτιάξει και θα συνεχίσετε με όρεξη την προσπάθεια! Καλή επιτυχία!”.

Πηγή: faysbook.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ