Ξεκινά απόψε το 67ο φεστιβάλ των Καννών

Ξεκινά απόψε το 67ο φεστιβάλ των Καννών

 

Επίσημη έναρξη απόψε του 67ου κινηματογραφικού φεστιβάλ των Καννών με την εκτός συναγωνισμού ταινία «Η Γκρέις του Μονακό» του Γάλλου Ολιβιέ Νταάν. Με την Νικόλ Κίντμαν, που ερμηνεύει τη γνωστή ηθοποιό Γκρέις Κέλι και μετέπειτα πριγκίπισσα του Μονακό στην ταινία, να περπατάει στο κόκκινο χαλί μαζί με τον σκηνοθέτη και τους συμπρωταγωνιστές της.

Στο κόκκινο χαλί και η κριτική επιτροπή του φετινού φεστιβάλ, με την πρόεδρο, διάσημη Νεοζηλανδή σκηνοθέτρια Τζέιν Κάμπιον και τα μέλη της, τους ηθοποιούς Γουίλεμ Νταφόε, Κάρολ Μπουκέ, Γκάελ Γκαρσία Μπερνάλ, Τζέον Ντο-Γέον, Λεϊλά Χατάμι και τους σκηνοθέτες Νίκολας Γουάντινγκ Φερν και Σοφία Κόπολα.

«Άρχισα να κλαίω μόλις ο Ολιβιέ Νταάν μου πρότεινε το ρόλο»,ανάφερε σε συνέντευξή της η Νικόλ Κίντμαν, σχολιάζοντας το ρόλο της Γκρέις Κέλι. «Ήταν παράξενο. Η αντίδρασή μου ήταν πολύ συναισθηματική και απρόσμενη. Σκέφτηκα πως είχα γυρίσει ταινίες με μερικούς από τους πιο διάσημους σκηνοθέτες του κόσμου και κανένας δεν μου είχε προτείνει ρόλο τέτοιας εμβέλειας: ένα κοριτσάκι που ήθελε να γίνει πριγκίπισσα, διάσημη ηθοποιός, γυναίκα ερωτευμένη κα μητέρα πολιτικοποιημένη. Μέχρι σήμερα δεν είχα ερμηνεύσει ένα ρόλο τέτοιου μεγέθους. Και γνώριζα επίσης πως το φιλμ θα γυριζόταν στα πραγματικά μέρη, στη Ριβιέρα και όχι στα στούντιο».

«Λυπήθηκα από την αντίδραση της πριγκιπικής οικογένειας. Αλλά, ταυτόχρονα την καταλαβαίνω, καταλαβαίνω πως η Καρολίν, ο Αλμπέρ και η Στεφανί θέλουν να προστατέψουν τη μνήμη των γονιών τους. Είναι βασικά αυτό που κάνουν τα παιδιά», ήταν το σχόλιο της Κίντμαν σχετικά με την αρνητική αντίδραση της οικογένειας της Γκρέις για την ταινία.

Αν η σημερινή μέρα είναι για το φεστιβάλ των Καννών μέρα λάμψης και δηλώσεων, από αύριο ξεκινά η «σοβαρή» πλευρά του φεστιβάλ με την προβολή, στο διαγωνιστικό τμήμα, των ταινιών «Ο κύριος Τέρνερ» του Βρετανού Μάικ Λι, που αφορά τη ζωή του διάσημου Άγγλου ρομαντικού ζωγράφου και «Τιμπουκτού» του Μαυριτανού σκηνοθέτη Αμπντεραχμάνε Σισάκο, γύρω από τις συγκρούσεις στη Συρία, μια από τις πολλές ταινίες του φετινού προγράμματος του φεστιβάλ που αναφέρονται σε πολέμους.

Το φετινό πάντως πρόγραμμα των Καννών είναι αρκετά πολύμορφο, με ταινίες τόσο από καθιερωμένους όσο και από νέους σκηνοθέτες, που διαγωνίζονται για το Χρυσό Φοίνικα και τα άλλα βραβεία του μεγάλου και πιο διάσημου φεστιβάλ του κινηματογραφικού χώρου.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ