Νταϊάν Κίτον: “Ο Γούντι Άλεν είναι φτιαγμένος από ατσάλι”

Νταϊάν Κίτον: “Ο Γούντι Άλεν είναι φτιαγμένος από ατσάλι”

«Ω, ναι, λοιπόν, τον αγαπώ…Είναι ο πιο δυνατός άνθρωπος που έχω γνωρίσει ποτέ στη ζωή μου». Με αυτά τα λόγια η Νταϊάν Κίτον διάλεξε να σπάσει την εδώ και αρκετούς μήνες σιωπή της σε μια περίοδο που το όνομά της βρέθηκε μπλεγμένο στον πόλεμο ανάμεσα στην Ντίλαν Φάροου και τον πατέρα της Γούντι Άλεν, καθώς εκείνη τον κατηγόρησε δημοσίως για σεξουαλική κακοποίηση.

Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου της βιβλίου «Let’s just say it wasn’t pretty», που βγαίνει σήμερα στα διεθνή βιβλιοπωλεία και ξετυλίγει το κουβάρι των αναμνήσεών της σε συνέχεια του προηγούμενου βιβλίου της «Then again», η ηθοποιός παραχώρησε συνέντευξη στην αγγλική εφημερίδα The Guardian, στην οποία υπερασπίζεται το φίλο της Γούντι Άλεν και απαντά στην αναφορά που είχε κάνει στο πρόσωπό της η Ντίλαν Φάροου στην ανοιχτή επιστολή της στους New York Times τον περασμένο Φεβρουάριο.

«Με ήξερες, όταν ήμουν μικρό κορίτσι, Νταϊάν Κίτον», έγραψε η Ντίλαν, «με ξέχασες;», συνέχισε, κατηγορώντας την ηθοποιό, όπως και τις Κέιτ Μπλάνσετ και Σκάρλετ Γιόχανσον, πρωταγωνίστριες ταινιών του Άλεν πως με τη σιωπή τους τον υπερασπίζονταν.

«Είναι φτιαγμένος από ατσάλι. Και μιλώντας για επαγγελματική ηθική, είναι ένας από τους ανθρώπους που με έμαθαν πραγματικά ότι πρέπει να εργαστώ σκληρά», σχολίασε η Κίτον, χωρίς να διστάζει να αναφερθεί με τρυφερότητα στο σκηνοθέτη που ανέδειξε την καριέρα της, με τις ταινίες «Νευρικός εραστής», για την οποία κέρδισε Όσκαρ το 1977 και «Μανχάταν» το 1979.

Στη συνέντευξή της η Κίτον προσπερνάει τις κατηγορίες της Ντίλαν Φάροου και της μητέρας της Μία, δηλώνοντας πως δεν δυσανασχετεί για την εμπλοκή του ονόματός της στο περιβόητο «σκάνδαλο Γούντι Άλεν». «Δεν με πειράζει. Τι θα κάνουν; Ποιον ακόμη θα εμπλέξουν στην ιστορία τους; Θα πρέπει να εμπλέξουν κάποιον ακόμη. Δεν το φέρω βαρέως ούτε για ένα δευτερόλεπτο», δηλώνει εμφατικά. Όσο για την κατηγορία της Ντίλαν Φάροου που της ρίχνει το φταίξιμο για τη δημόσια υποστήριξη του Γούντι Άλεν, ενός ατόμου που ισχυρίζεται ότι την κακοποίησε, η Κίτον δεν έχει παρά μία απάντηση: «Δεν έχω τίποτα να πω. Εκτός από αυτό: Πιστεύω το φίλο μου».

Πηγή: Έθνος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ