ΒΙΝΤΕΟ-«Έφυγε» η Σίρλεϊ Τεμπλ

ΒΙΝΤΕΟ-«Έφυγε» η Σίρλεϊ Τεμπλ

Το παιδί θαύμα του ’30 που μάγεψε με το σκέρτσο και το νάζι της το Χόλιγουντ, πέθανε σε ηλικία 85 ετών.

Η θρυλική ηθοποιός, τραγουδίστρια και χορεύτρια πέθανε στο σπίτι της στο Γούντσαιντ στην Καλιφόρνια από φυσικά αίτια έχοντας στο πλευρό της την οικογένειά της.

 «Την αποχαιρετούμε για τη ζωή της που ήταν γεμάτη από θαυμάσια επιτεύγματα ως ηθοποιού, ως διπλωμάτη και ως αγαπημένης μητέρας, γιαγιάς και προγιαγιάς» αναφέρεται στην ανακοίνωση της οικογένειάς της. 

Η Σίρλεϊ Τεμπλ είχε ξεκινήσει την καριέρα της σε ηλικία μόλις 3 ετών και σε ηλικία 6 ετών κέρδισε το πρώτο της Όσκαρ. Ήταν η εποχή του μεγάλου κραχ και η μικρή Σίρλεϊ, με τα υπέροχα λακκάκια στα παχουλά της μαγουλάκια, ήταν το κατάλληλο αντίδοτο στην κατάθλιψη που απειλούσε ένα ολόκληρο έθνος. Ο ίδιος ο πρόεδρος Ρούζβελτ δεν δίστασε να δηλώσει: «Εφόσον έχουμε τη Σίρλεϊ Τεμπλ η χώρα μας θα είναι εντάξει».

Το παιδί –θαύμα σταμάτησε την κινηματογραφική του καριέρα σε ηλικία μόλις 22 ετών και ενώ είχε ήδη πρωταγωνιστήσει σε 43 ταινίες! Υπήρξε η πρωταγωνίστρια των πετυχημένων ταινιών  «Bright Eyes», «Cheer and Curly Top» και «Heidi» ενώ το 2000 της απονεμήθηκε το βραβείο Guild για τη συνολική της προσφορά στον κινηματογράφο.

Προσωπική ζωή

Είχε παντρευτεί δύο φορές, την πρώτη με τον Τζον Αγκαρ σε ηλικία 17 ετών και τη δεύτερη με τον βετεράνο του αμερικανικού ναυτικού Τσαρλς Αλντεν Μπλακ το 1950. Από τους δύο γάμους της είχε αποκτήσει μια κόρη και έναν γιο ενώ η Τεμπλ έμεινε με τον Μπλακ μέχρι τον θάνατό του το 2005.

Μετά τον κινηματογράφο

Ως ενήλικη αφιέρωσε τη ζωή της στα κοινά. Για την ίδια, το μεγαλύτερο πολιτικό της επίτευγμα ήταν το γεγονός ονομάστηκε πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Γκάνα. Το 1989, επί προεδρίας Τζορτζ Μπους, έγινε πρέσβειρα στην Τσεχοσλοβακία και όταν γύρισε πίσω στην πατρίδα ολοκλήρωσε την αυτοβιογραφία της.

Ποια ήταν η Σίρλεϊ Τεμπλ;

Ο μπαμπάς της ήταν τραπεζίτης και η μαμά της νοικοκυρά, η Σίρλεϊ όμως έχοντας στη διάθεσή της μια στρατιά από εξειδικευμένους σεναριογράφους, χορευτές και συνθέτες για να προωθούν την καριέρα της, ήταν αληθινό χρυσωρυχείο για το κινηματογραφικό στούντιο της Fox και η ίδια απέδειξε ότι εκτός από λιλιπούτειες διαστάσεις διέθετε και δραματικό ταλέντο, το οποίο ανέδειξε με την ταινία «Bright Eyes». 

Οι κούκλες Σίρλεϊ Τεμπλ κυκλοφόρησαν πολύ σύντομα μετά τις πρώτες της επιτυχίες και εκείνη την εποχή οι πωλήσεις ξεπέρασαν τα έξι εκατομμύρια. Δεν υπήρχε κοριτσάκι σε ολόκληρη την Αμερική που να μην ήθελε να αποκτήσει μια κούκλα Σίρλεϊ Τεμπλ.

Δείτε το βίντεο

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ