Τζένιφερ Άνιστον, ετών 45

Τζένιφερ Άνιστον, ετών 45

Στις 11 Φεβρουαρίου 1969 γεννήθηκε η Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός, Τζένιφερ Άνιστον. Το ελληνικό της όνομα είναι Γενοβέφα Αναστασάκη.

Έγινε γνωστή από το ρόλο της “Ρέιτσελ Γκριν” που έπαιξε στην αμερικάνικη σειρά Τα Φιλαράκια (Friends). Ο ρόλος της στη σειρά αυτή της έχει χαρίσει πολυάριθμα βραβεία, όπως Χρυσή Σφαίρα και Έμμυ.

Πατέρας της είναι ο Ελληνοαμερικάνος επίσης ηθοποιός Τζων Άνιστον (κανονικό όνομα Ιωάννης Αναστασάκης) γνωστός για το ρόλο του “Βίκτωρ Κυριάκις” στη σαπουνόπερα «Μέρες αγάπης» ενώ μητέρα της είναι η ηθοποιός Nancy Dow ιταλικής και σκωτσέζικης καταγωγής. Αν και δεν είναι ευρέως γνωστό η Άνιστον έζησε για ένα χρόνο στην Ελλάδα, πριν ο πατέρας της αποφασίσει να μετακομίσουν στην Αμερική. Τα περισσότερα παιδικά της χρόνια τα έζησε στη Νέα Υόρκη.

Το 1998 άρχισε να βγαίνει με τον Μπραντ Πιτ και σύντομα οι δυο τους έγιναν το αγαπημένο ζευγάρι της Αμερικής. Το 2000 παντρεύτηκαν αλλά πέντε χρόνια αργότερα πήραν διαζύγιο. Αιτία του χωρισμού τους φημολογείται ότι ήταν ο δεσμός του Μπραντ Πιτ με την Αντζελίνα Τζολί.

Η Τζένιφερ, με τον τρόπο που χειρίστηκε το διαζύγιό της, κέρδισε περισσότερη συμπάθεια από το κοινό, την οποία εξαργύρωσε με συμμετοχή σε πολλές επιτυχημένες ταινίες. Ο παγκόσμιος τύπος την ανακήρυξε “Γυναίκα της χρονιάς”.

To 2010 η Άνιστον βρέθηκε στο νούμερο 8 της λίστας “World’s Most Powerful Celebrities” του περιοδικού Forbes, έχοντας έσοδα 25 εκατομμύρια δολάρια.

Μέχρι τις 20,Ιουνίου 2010, οι ταινίες της Τζένιφερ είχαν ξεπεράσει πάνω από 1,021,722,043 δολάρια στις ΗΠΑ και πάνω από 1,775,237,186 δολάρια παγκοσμίως.

Η τελευταία της ταινία προβλήθηκε τον Ιούλιο του 2011 σημειώνοντας τεράστια επιτυχία τόσο στην Αμερική αλλά και παγκοσμίως. 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ