Σκάρλετ Γιόχανσον, ετών 29

Σκάρλετ Γιόχανσον, ετών 29

H Σκάρλετ Γιόχανσον, ηθοποιός, μοντέλο και τραγουδίστρια γεννήθηκε στις 22 Νοεμβρίου 1984.

Η Γιόχάνσον έκανε το κινηματογραφικό ντεμπούτο της στο «Ζητούνται Γονείς» (North, 1994) και αργότερα έλαβε υποψηφιότητα για Independent Spirit Award Καλύτερου Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στο Manny & Lo (1996). Έγινε περισσότερο γνωστή με τους ρόλους της στις ταινίες «Ο Γητευτής των Αλόγων» (The Horse Whisperer, 1998) και «Φαντάσματα Εφηβείας» (Ghost World, 2001).

Μεταφέρθηκε σε ηλικιωμένους ρόλους με την ερμηνεία της στις ταινίες «Το Κορίτσι Με Το Μαργαριταρένιο Σκουλαρίκι» (Girl with a Pearl Earring, 2003) και «Χαμένοι στη Μετάφραση» (Lost in Translation, 2003) της Σοφία Κόπολα, για την οποία κέρδισε το βραβείο BAFTA Καλύτερης Ηθοποιού σε Πρωταγωνιστικό Ρόλο. Και οι δύο ταινίες της έδωσαν υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα.

Ο ρόλος της στην ταινία «Μοναχικές Καρδιές» (A Love Song for Bobby Long, 2004) χάρισε στην Γιόχάνσον μια τρίτη υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα Α’ Γυναικείου Ρόλου. Η Γιόχάνσον πήρε άλλη μια υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα Β’ Γυναικείου Ρόλου για το Match Point (2005) του Γούντι Άλεν.

Πρωταγωνίστησε σε δύο ακόμα ταινίες του Άλεν: Scoop (2006) και Vicky Cristina Barcelona (2008). Η Γιόχάνσον εμφανίστηκε σε άλλα επιτυχημένα φιλμ, όπως The Prestige (2006) του Κρίστοφερ Νόλαν και το καλοκαιρινό blockbuster Iron Man 2 (2010). Στο casting της ταινίας The Girl With The Dragon Tattoo (2011), η Γιόχάνσον απορρίφθηκε, επειδή ήταν υπερβολικά σέξυ, σύμφωνα με τον σκηνοθέτη David Fincher.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ