Ντέμης Ρούσσος: Η Ελλάδα με στενοχωρεί και με τσαντίζει

Ντέμης Ρούσσος: Η Ελλάδα με στενοχωρεί και με τσαντίζει

O κορυφαίος μουσικός Ντέμης Ρούσσος που δόξασε τη χώρα μας παγκοσμίως μίλησε για την σημερινή πολιτική και οικονομική κρίση.

Πώς αισθάνεστε κάθε φορά που έρχεστε στην Ελλάδα;

“Θα σας απαντήσω με τα λόγια ενός Γάλλου φίλου μου. Μου έλεγε, λοιπόν “όταν φτάνεις στο αεροδρόμιο, όλα σου φαίνονται πάρα πολύ ωραία. Έπειτα από μία εβδομάδα όμως, βλέπεις πως δεν πάνε όλα καλά”. Και δεν αναφερόταν μόνο στην οικονομική κρίση”.

Όταν σας παρασημοφόρησε πριν από λίγα λεπτά η γαλλική κυβέρνηση στην πρεσβεία της στην Αθήνα, τιμώντας σας με το παράσημο του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής, είχατε πει πως αισθάνεστε τη Γαλλία ως δεύτερη πατρίδα σας.

“Είναι φυσικό έπειτα από τόσα χρόνια να τη θεωρώ δεύτερη πατρίδα μου. Αλλά στην ψυχή μου έχω το μικρόβιο του Έλληνα. Και με στενοχωρούν όσα συμβαίνουν σήμερα στη χώρα μας και πολύ περισσότερο με τσαντίζουν”.

Για ποιο λόγο;

“Γιατί φταίμε και εμείς οι πολίτες για όσα μας συμβαίνουν, όχι μόνο οι πολιτικοί. Οι πολιτικοί μας επιβάλλουν ορισμένα πράγματα που τους έχουν επιβάλει κάποιοι άλλοι και αυτό δεν είναι καινούργια ιστορία. Συμβαίνει από την επανάσταση του 1821, να μη σας πω και πολύ πριν από αυτήν”.

Γιατί δεν ασχοληθήκατε με την πολιτική;

“Αν είχα ασχοληθεί με την πολιτική, θα κατέληγα με μια σφαίρα στο κεφάλι. Γιατί και εγώ δεν “κ…ω” να πω την γνώμη μου, λέω πάντα αυτό που πιστεύω. Και αυτό είναι επικίνδυνο”.

“Πριν από κάποια χρόνια, δέχτηκα μια πρόσκληση από το δεύτερο κρατικό κανάλι της γαλλικής τηλεόρασης, για την κυριακάτικη εκπομπή που παρακολουθούν οι μισοί Γάλλοι, προκειμένου να μου κάνουν ένα μεγάλο αφιέρωμα. Τους πρότεινα να γίνουν τα γυρίσματα στην Ελλάδα. Θα στήναμε τον καναπέ στην κεντρική σκηνή του Ηρωδείου. Θα έκαναν βίντεο με τα πιο όμορφα μέρη της χώρας μας, θα είχαμε και τους ανάλογους καλεσμένους. Πήγα στο γραφείο του Αντώνη Σαμαρά, που ήταν τότε υπουργός Πολιτισμού, με δέχτηκε με χαρά και έδωσε εντολή να με βοηθήσουν. Ήρθε, όμως, μετά το τηλεοπτικό συνεργείο από τη Γαλλία και απλά δεν τους άφησαν να κάνουν τίποτα” δήλωσε ο Ντέμης Ρούσσος στο περιοδικό “EΓΩ! Weekly”.

Πηγή: EΓΩ! Weekly

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ