ΦΩΤΟ-Ο ζωγράφος Σταλόνε

ΦΩΤΟ-Ο ζωγράφος Σταλόνε

Στο Ρωσικό Μουσείο του κάστρου Μικαϊλόβσκι στην Αγία Πετρούπολη εκτίθενται τα έργα του 67χρονου Σιλβέστερ Σταλονε σε μια έκθεση που τιτλοφορείται «Σιλβέστερ Σταλόνε. Ζωγραφική. Από το 1975 μέχρι σήμερα». Τα  36 έργα του ιταλοαμερικανού ηθοποιού θα είναι διαθέσιμα στο φιλότεχνο κοινό μέχρι τις 13 Ιανουαρίου.

Ο Σλάυ, όπως τον φωνάζουν, ζωγραφίζει από μικρή ηλικία και υπέγραφε τα έργα του με το όνομα Μάικ Σταλόνε. Οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπισε όμως στα φοιτητικά του χρόνια τον υποχρέωσαν να αφήσει για κάποια χρόνια το αγαπημένο του χόμπι. Όταν όμως απέκτησε χρήματα από την ενασχόλησή του με τον κινηματογράφο, έπιασε ξανά τα πινέλα του. «Τα έργα του Σταλόνε είναι εντυπωσιακά, δυνατά και με δυναμική. Δείχνουν πόσο επιθετικός είναι ο κόσμος μας», υποστηρίζει ο Βλαντιμίρ Γκούσεβ, διευθυντής του Μουσείου ενώ ο ίδιος ο Σλάυ λέει : «Όσοι έχουν διπλές ιδιότητες στην τέχνη συνήθως στιγματίζονται» και ομολογεί ότι εκεί που φαίνονται όλες οι αδυναμίες τους είναι η συγγραφή. Σε αντίθεση με τον κινηματογράφο,  στη ζωγραφική θεωρεί ότι είναι  100% υπεύθυνος για όλα και έτσι δεν μπορεί να κατηγορήσει κανέναν για μια ενδεχόμενη αποτυχία του.

Σε μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τέχνης του κόσμου, στο Μαϊάμι, το 2009, έργα του είχαν πωληθεί έναντι ποσών που ανέρχονταν από 50 έως 120.000 δολάρια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ