Στο “σφυρί” η φωλιά του Λένον

Στο “σφυρί” η φωλιά του Λένον

Στο σπίτι όπου ο Τζον Λένον και η Γιόκο Ονο έκαναν «έρωτα και όχι πόλεμο» θα έχει την ευκαιρία να ζήσει ο αγοραστής του αγροκτήματος στους λόφους του Χόλιγουντ που ανήκε κάποτε στο διάσημο ζευγάρι. [Ο Τζον Λένον και η Γιόκο Ονο την εποχή που έκαναν «έρωτα και όχι πόλεμο».

Ο τελευταίος ιδιοκτήτης του, που δεν είναι άλλος από τον Αυστραλό Ολυμπιονίκη κολυμβητή Ιαν Θορπ, ζητάει το ποσό των 700.000 ευρώ για το εν λόγω ακίνητο, το οποίο στη σχετική αγγελία περιγράφεται ως «δεντρόσπιτο», καθώς είναι αρκετά υπερυψωμένο από το έδαφος. Ο Θορπ το είχε αγοράσει το 2006 αντί 645.000 ευρώ.

Πληροφορίες αναφορικά με τη ζωή του Λένον σε αυτό δεν αναφέρονται από το μεσιτικό γραφείο, ωστόσο το ίδιο το σπίτι μαρτυρά πολλά για το μποέμ lifestyle του θρυλικού «σκαθαριού» και της συζύγου του. Η master κρεβατοκάμαρα διαθέτει γιαπωνέζικου τύπου συρόμενες πόρτες από ρυζόχαρτο και έχει θέα σε ολόκληρο το Χόλιγουντ, ενώ στην κουζίνα, που βρίσκεται σε ενιαίο χώρο με το καθιστικό, φημολογείται ότι ο Λένον  συνέθεσε μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του. Περιμετρικά το σπίτι διαθέτει τεράστια ξύλινα ντεκ, με σεζ λονγκ και αιώρες που δίνουν πράγματι την αίσθηση του «δεντρόσπιτου», δεδομένου ότι προσφέρουν απομόνωση από τα αδιάκριτα βλέμματα, χάρη στα πολύ ψηλά δέντρα που υπάρχουν τριγύρω. Στο εσωτερικό του κυριαρχούν το ξύλο και οι γήινες αποχρώσεις, καθώς επίσης και λιγοστά έπιπλα, τα οποία στην πλειονότητά τους είναι από  υλικά όπως το δέρμα, το ξύλο και το γυαλί.

 

 

Το σπίτι, συνολικής έκτασης 90 τετραγωνικών μέτρων, κατασκευάστηκε το 1961 από έναν επιτυχημένο ηθοποιό, το όνομα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστό. Η Γιόκο Ονο και ο Τζον Λένον φέρονται να έζησαν σε αυτό ένα σχετικά μικρό χρονικό διάστημα στα τέλη της δεκαετίας του ’60, καθώς έχει το προνόμιο να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το δυτικό Χόλιγουντ και παράλληλα να είναι σε μια σχετικά απομονωμένη τοποθεσία, όπως θεωρείται αυτή του Λόρελ Κάνιον.

Πηγή: Espresso

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ