“Πωλείται” η Κέιτ Μος

“Πωλείται” η Κέιτ Μος

Η Κέιτ Μος βγαίνει στο “σφυρί”. Το διάσημο τοπ μόντελ θα είνια η πρωταγωνίστρια της νέας μεγάλης δημοπρασίας που θα πραγματοποιήσει ο οίκος Κρίστις στις 25 Σεπτεμβρίου στο Λονδίνο, κατά τη διάρκεια της οποίας θα πωληθούν δεκάδες έργα τέχνης που την απαθανατίζουν.

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που ο διάσημος οίκος αφιερώνει μια ολόκληρη δημοπρασία σε κάποιο πρόσωπο που βρίσκεται εν ζωή.

“Η Κέιτ είναι η απόλυτη μοντέρνα μούσα και έργα της θα τα δούμε σίγουρα σε μεγάλα μουσεία και σε σημαντικές κολεξιόν στο άμεσο μέλλον. Άλλαξε τον τρόπο που βλέπουμε τις γυναίκες. Τις ενθάρρυνε να αναδείξουν τη μοναδικότητά τους και να νιώσουν ελεύθερες. Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που μπορείς να μάθεις από την Κέιτ: πως πρέπει να παρεμένεις πάντα αληθινός με τον εαυτό σου, να αναπτύσσεις το δικό σου στυλ, να δίνεις έμφαση στην ατομικότητά σου” δήλωσε χαρακτηριστικά ο επιμελητής της έκθεσης και συλλέκτης Γκερτ Ελφερινγκ.

 

Και οι άνθρωποι του οίκου Κρίστις όμως είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένοι, καθώς από τη συγκεκριμένη δημοπρασία αναμένουν να βγάλουν κέρδη 1,5 εκατ. ευρώ!

Η δημοπρασία θα περιλαμβάνει 50 συνολικά κομμάτια. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν πολλές φωτογραφίες της Κέιτ Μος σε τεράστιες διαστάσεις, πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά και κολάζ με τις υπογραφές διάσημων καλλιτεχνών όπως οι Annie Liebovitz, Mary McCartney, Irvin Penn, Mario Sorrenti, Mario Testino, Albert Watson κ.ά. Τις εντυπώσεις κλέβει ένα πρωτοποριακό γλυπτό του Alen Jones που αναπαριστά τη γυμνή Κέιτ Μος καλυμμένη με χάλκινο γκλίτερ. Η τιμή του συγκεκριμένου έργου εκτιμάται ανάμεσα σε 20.000 και 30.000 λίρες.

Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές που έχουν σκοπό αλλά και δυνατότητα να «χτυπήσουν» κάποια από αυτά τα κομμάτια αλλά και ο απλός κόσμος θα έχει τη δυνατότητα να θαυμάσει τα συγκεκριμένα έργα από τις 21 έως τις 24 του μήνα που θα εκτίθενται στο Λονδίνο.

Πηγή: Έθνος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ