Ο Παναγιωτόπουλος για τον Αβρανά

Ο Παναγιωτόπουλος για τον Αβρανά

Πληροφορούμενος τις σημαντικές διακρίσεις που απέσπασαν ο Αλέξανδρος Αβρανάς και ο πρωταγωνιστής του Θέμης Πάνου με την ταινία ”Miss Violence”  στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το άκουσμα των ονομάτων τού Αλέξανδρου Αβρανά και τού πρωταγωνιστή του Θέμη Πάνου από τα χείλη του Μπερνάρντο Μπερτολούτσι στην τελετή βράβευσης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας μας έκανε όλους υπερήφανους. Όχι μόνο γιατί απέσπασαν μερικές από τις σημαντικότερες διακρίσεις στο χώρο του σύγχρονου ευρωπαϊκού σινεμά. Αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο το κατόρθωσαν: Με αυστηρή κριτική στάση απέναντι σε ό,τι ταλανίζει την ελληνική κοινωνία. Με προσωπική, θαρραλέα καλλιτεχνική γλώσσα. Με συναδελφική αλληλεγγύη απέναντι στις αντιξοότητες. Με διάθεση συνεργασίας με τους διεθνείς φορείς και επικοινωνίας όχι μόνο με το ελληνικό, αλλά και με το διεθνές κοινό.

Ο Αλέξανδρος Αβρανάς είναι ένας από τους πολλούς νέους σκηνοθέτες μας που αυτή τη στιγμή συμμετέχουν με αξιώσεις και σε αρκετές περιπτώσεις διακρίνονται σε σημαντικά φεστιβάλ από το Ρέικιαβικ έως το Τορόντο και κερδίζουν επαινετικά δημοσιεύματα από το Παρίσι έως τη Νέα Υόρκη. Ενας από τους πολλούς ταλαντούχους συμπατριώτες μας που ανανεώνουν τη μεγάλη παράδοση του ελληνικού κινηματογράφου, που πάνε μπροστά με  νέα δημιουργικότητα, νέα τόλμη, νέα  επιχειρηματικότητα, που ανταποκρίνονται δηλαδή σε μια νέα ελληνική ελπίδα.

Όμως, αυτό που κάνει κάθε πολίτη υπερήφανο πρέπει να κάνει την πολιτεία πιο υπεύθυνη.  Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου είναι πάντα αρωγός στα βήματα των νέων δημιουργών. Τις αμέσως επόμενες ημέρες σε συνεργασία με τα στελέχη του αλλά και με τους νέους σκηνοθέτες θα αναζητήσουμε καινούριους τρόπους για να κάνουμε αποδοτικότερο το νόμο, να στηρίξουμε τις παραγωγές, να διευκολύνουμε τις συμπαραγωγές των ταινιών. Οι καιροί είναι δύσκολοι, αλλά μπορούμε και θα κάνουμε περισσότερα για το νέο ελληνικό κινηματογράφο».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ