O Μουράτ είδε τις “Τρωάδες”

O Μουράτ είδε τις “Τρωάδες”

Κατάμεστο ήταν το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου την περασμένη Παρασκευή, αλλά και το Σάββατο οπότε παρουσιαζόταν η παράσταση «Τρωάδες» του Ευριπίδη από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, με πρωταγωνιστές τους Αννα Κοκκίνου, Κατερίνα ∆ιδασκάλου, Κόρα Καρβούνη, ∆ανάη Σαριδάκη και έναν πλούσιο θίασο.

Το Σάββατο στις κερκίδες του θεάτρου βρέθηκε και ο δημοφιλής Τούρκος ηθοποιός Μουράτ Γιλντιρίμ, γνωστός από τη σειρά «Ερωτας και τιμωρία». Ο Τούρκος πρωταγωνιστής, ο οποίος ήρθε στην Ελλάδα την Πέμπτη καλεσμένος της UNESCO Αργολίδας, είχε εκφράσει την επιθυμία να παρακολουθήσει αρχαίο δράμα στο φημισμένο θέατρο της Επιδαύρου.

Έτσι, οι υπεύθυνοι είχαν εξασφαλίσει εισιτήρια για το Σάββατο, με αρκετούς από το κοινό να διαπιστώνουν την προσήλωση του Τούρκου ηθοποιού στην παράσταση. Φυσικά δεν ήταν λίγα τα αδιάκριτα βλέμματα που ήταν καρφωμένα πάνω του, εντούτοις εκείνος -χαμηλών τόνων, όπως πάντα- έδειχνε να απολαμβάνει τον τρόπο που ξετυλιγόταν μπροστά του η αρχαία τραγωδία. Κατά την παραμονή του στη χώρα μας ο Γιλντιρίμ επισκέφτηκε και το Ναύπλιο, όπου έγινε η ανακοίνωση του βιβλίου που γράφουν οι κυρίες Λιάνα Νικολαΐδου και Μαριέλεν Μπενέκου, με τίτλο «Murat Yildirim… Γέφυρα Πολιτισμών». Θέμα του βιβλίου είναι τα μνημεία της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO στην Ελλάδα, αλλά και στην Ανατολία, μέσα από τις διηγήσεις του πρωταγωνιστή, που έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην Κόνυα, τόπος όπου βρίσκεται ο τάφος του μυστικιστή Τζελαλεντίν Ρούμι ο οποίος είναι επηρεασμένος από τον Πλάτωνα και τον Επίκουρο.

Πηγή: Espresso

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ