Χρόνια Πολλά Σον Πεν

Χρόνια Πολλά Σον Πεν

Ο Σον Τζάστιν Πεν, γεννημένος στις 17 Αυγούστου, 1960, είναι Αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης, βραβευμένος με δύο Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για τις ταινίες Σκοτεινό Ποτάμι και Milk. Υπήρξε παντρεμένος με την τραγουδίστρια Μαντόνα καθώς και με την ηθοποιό Ρόμπιν Ράιτ.

Γεννημένος στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια από γονείς ηθοποιούς ο Πεν και τα δυο του αδέλφια Κρις και Μάικλ Πεν ήρθαν σε επαφή με τον κόσμο του θεάματος σε πολύ μικρή ηλικία. Ο Πεν εμφανίστηκε σε μερικά επεισόδια της αμερικανικής σειράς της δεκαετίας του 70 “Το μικρό σπίτι στο λιβάδι” όταν ο πατέρας του κλήθηκε να σκηνοθετήσει μερικά απ´αυτά.

Η πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση έγινε το 1981 στην ταινία “Taps”, ενώ την επόμενη χρονιά εμφανίστηκε στο ρόλο του Τζεφ Σπίκολι στην μεγάλη εμπορική επιτυχία της δεκαετίας του ’80 “Πλακατζήδες και μπουμπούκια” (Fast Times At Richmond High, 1982), ταινία της οποίας σχεδόν όλοι οι πρωταγωνιστές (Σον Πεν, Νίκολας Κέιτζ, Τζένιφερ Τζέισον Λι, Φίμπι Κέιτς και Φόρεστ Γουίτακερ) έγιναν μεγάλα ονόματα στο Χόλιγουντ για τα επόμενα χρόνια.

Το 1985 γνωρίστηκε και παντρεύτηκε την τραγουδίστρια Μαντόνα ο δεσμός του με την οποία απασχόλησε πολύ τον κίτρινο τύπο και το διαζύγιο για τους δύο ήταν αναπόφευκτο, χώρισαν το 1989. Κατά τη διάρκεια του γάμου του με τη Μαντόνα συμπρωταγωνίστησε μαζί της στην ταινία “Οι τυχωδιώκτες της Σαγκάης” (Shanghai Surprise, 1986) που θεωρήθηκε απότυχία. Ενώ το 1989 εμφανίστηκε μαζί με το Ρόμπερτ Ντε Νίρο στην ταινία του Νιλ Τζόρνταν “Δεν είμαστε άγγελοι” (We Are No Angels).

Η δεκαετία του 90 έκανε το άστρο του Πεν να λάμψει περισσότερο καθώς μαζί της ήρθαν κι οι πρώτοι του σοβαροί ρόλοι που τον καθιέρωσαν ως ένα απ’τους μεγαλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του.

Πηγή: el.wikipedia.org

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ