Από εραστή σε εραστή ο Μπάτμαν

Από εραστή σε εραστή ο Μπάτμαν

Απάντηση στο “προαιώνιο” ερώτημα των φίλων της ένατης τέχνης δίνει ο Ιταλός συγγραφέας Μάρκο Μανκασόλα στο βιβλίο του “Erotic Lives of the super Heroes” που κυκλοφόρησε πρόσφατα. Ο Μπάτμαν είναι ομοφυλόφιλος, του οποίου η σεξουαλική ζωή με το σύντροφό του Ρόμπιν έχει πέσει σε αδράνεια.

Πλέον, στις αρχές του 21ου αιώνα, οπότε διαδραματίζεται το μυθιστόρημα, ο άγγελος φύλακας της Γκόθαμ Σίτι παρατηρεί ρυτίδες να χαράσουν βαθιά το πρόσωπό τους, ψαρεύει νεαρούς εραστές για μια βραδιά το κρεβάτι του και δέχεται προσκλήσεις σε φιλανθρωπικά γεύματα στη Νέα Υόρκη δίπλα στον Έλτον Τζον.

Οι φήμες για τις σεξουαλικές προτιμήσεις του Μπάτμαν τον συνόδευαν ανέκαθεν και ενισχύονταν από δηλώσεις σαν κι αυτή του δημιουργού της DC Comics, Γκραντ Μόρισον: Στον σχεδιασμό ο Μπάτμαν ήταν ετερόφιλος, αλλά η βασική ιδέα είναι ξεκάθαρα γκέι”.

Ή σαν αυτή του Τζορτζ Κλούνεϊ, που υποδύθηκε τον άνθρωπο νυχτερίδα το 1997, ότι οι δικές του προθέσεις όταν ανέλαβε το ρόλο ήταν να τον παρουσιάσει σαν έναν γκέι χαρακτήρα.

 

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ