Το BAFTA στη… βασίλισσα Ελισάβετ

Το BAFTA στη… βασίλισσα Ελισάβετ

Με το βραβείο BAFTA, το αντίστοιχο των Όσκαρ για τον βρετανικό κινηματογράφο, τιμήθηκε σήμερα η βασίλισσα Ελισάβετ για την ενεργή υποστήριξή της στην κινηματογραφική και τηλεοπτική βιομηχανία.

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Κένεθ Μπράνα παρέδωσε στην 86χρονη βασίλισσα το τιμητικό βραβείο με το οποίο υπογραμμίζεται η υποστήριξή που έχει δώσει στον τομέα της ψυχαγωγίας αφότου ανέβηκε στο θρόνο, το 1952.

Η βασίλισσα Ελισάβετ έδειξε έμπρακτα την αγάπη της στον κινηματογράφο όταν πρωταγωνίστησε πέρσι σε ένα φιλμάκι μαζί με τον “Τζέιμς Μποντ” Ντάνιελ Κραγκ, για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Στην ταινία ο Κρεγκ συναντά τη βασίλισσα στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και την συνοδεύει σε ένα ελικόπτερο που απογειώνεται για να την μεταφέρει στο Ολυμπιακό Στάδιο, όπου φτάνει πηδώντας με αλεξίπτωτο. Φυσικά, το άλμα πραγματοποίησε ένας κασκαντέρ.

Αυτή η απροσδόκητη εμφάνιση κατέστησε την Ελισάβετ “το πιο αξιομνημόνευτο κορίτσι του Τζέιμς Μποντ μέχρι σήμερα”, σχολίασε ο Τζον Γουίλις, πρόεδρος της Βρετανικής Ακαδημίας Τεχνών του Κινηματογράφου και της Τηλεόρασης.

Παραδίδοντας το βραβείο στη βασίλισσα, ο Μπράνα είπε, προκαλώντας γέλια, ότι αν η Ελισάβετ είναι διαθέσιμη, υπάρχουν πολλοί ρόλοι για αυτήν. “Πολλοί συνάδελφοί μου θέλουν να ξέρετε ότι αν αποφασίσετε να περάσετε στον κινηματογράφο, έχουν αρκετά σενάρια μαζί τους, με ωραίους ρόλους για εσάς”.

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ