O Λιάγκας γράφει για τον Πρωτόπαπα

O Λιάγκας γράφει για τον Πρωτόπαπα

 

Ο Γιώργος Λιάγκας στην προσωπική του στήλη στο faysbook.gr γράφει για τον Τόμας Πρωτόπαπα και εύχεται να γίνει ένα θαύμα.

“Όλους μας έχει συγκλονίσει η είδηση του βαρύ τραυματισμού του Τόμας Πρωτόπαπα. Ενός νέου χαμογελαστού παιδιού γεμάτου όνειρα.  Αυτή τη στιγμή δίνει τη μεγάλη μάχη της ζωής του. Και μαζί με αυτόν, πολύ δύσκολες ώρες περνούν και οι δικοί του άνθρωποι, η οικογένεια, η κοπέλα του και οι φίλοι του που βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του.

Ο δημοσιογράφος οφείλει να δίνει την είδηση. Την κάθε είδηση. Με λεπτομέρειες, με ειλικρίνεια και χωρίς υπερβολές. Πολλές φορές, και δεν εξαιρώ τον εαυτό μου από αυτό, το κυνήγι της είδησης της αποκλειστικότητας μας οδηγεί σε υπερβολές και σε ακρότητες. Έχουμε ως στόχο να ικανοποιήσουμε το ενδιαφέρον ενός κοινού, που ζητά «αίμα» για να ταυτιστεί και να συγκινηθεί περισσότερο.  Και το ερώτημα είναι: τότε τι κάνεις; Ικανοποιείς το αιμοσταγές ακροατήριό σου για να κερδίσεις μερικές χιλιάδες αναγνωστών, τηλεθεατών ή κλικαρισμάτων, ή σκέφτεσαι ότι εκείνη την ώρα βλέπουν και οι συγγενείς του, η μάνα και ο πατέρας, ο αδελφός, βλέπουν άνθρωποι που έχουν ανάγκη να ελπίζουν και που σε καμία περίπτωση δεν θα επιθυμούσαν να δουν το αγγελούδι τους βαριά τραυματισμένο, σκυμμένο πάνω στο τιμόνι ενός τσαλακωμένου αυτοκινήτου.

Μπορεί και να πουλήσεις , δε ξέρω όμως  αν θα μπορείς να κοιμηθείς το ίδιο ήσυχος το βράδυ έχοντας ξεπουλήσει και ένα κομμάτι της ηθικής σου και της ανθρωπιάς σου.

Το παιδί αυτό αρχικά το είχα γνωρίσει μέσω κάποιων προχωρημένων για τα δικά μου δεδομένα δηλώσεων για τα ερωτικά του. Κάποια στιγμή τον καλέσαμε στην εκπομπή, γιατί έπαιζε σε σήριαλ του Mega. Νόμιζα πως θα γνωρίσω έναν θρασύ και ολίγο ψωνισμένο και προκλητικό τύπο λόγω του νεαρού της ηλικίας του και όσων είχα διαβάσει να λέει. Καμία σχέση. Είναι ένα γλυκό και πολύ συνεσταλμένο πλάσμα. Ένα νέο αγόρι που από συστολή ντρεπόταν να σε κοιτάξει στα μάτια. Σχεδόν κοκκίνιζε και αισθανόταν και άβολα για όλο αυτό το καλό που συνέβαινε στα επαγγελματικά του.

Όπως και να χει. Είναι πέρα για πέρα άδικο και τραγικό αυτό που συνέβη. Δεν εξηγείται με τη λογική και θα αισθανόμασταν το ίδιο για οποιοδήποτε νέο παιδί ήταν στην ίδια θέση.

Δεν είμαι από τους ανθρώπους που πιστεύουν έτσι εύκολα στα θαύματα. Παρακαλώ, όμως, αυτή τη φορά να συμβεί το πιο μεγάλο για αυτό το γελαστό παιδί”.

Πηγή: faysbook.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ