Η κόντρα Ντεπαρντιέ-Ολάντ

Η κόντρα Ντεπαρντιέ-Ολάντ

 

 

Σε πόλεμο δηλώσεων επιδίδονται η γαλλική κυβέρνηση και ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ με αφορμή την απόφαση του βραβευμένου ηθοποιού να αγοράσει ένα σπίτι στο Βέλγιο κοντά στα γαλλικά σύνορα, προκειμένου να αποφύγει τα νέα μέτρα υψηλής φορολόγησης που υιοθέτησε η κυβέρνηση Ολάντ.

Συγκεκριμένα ο Γάλλος Πρόεδρος φέρεται να ειρωνεύτηκε τον κ. Ντεπαρντιέ ενώ στη συνέχεια ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ζαν Μαρκ Ερό, χαρακτήρισε τη φορολογική εξορία του ηθοποιού «τιποτένια», γεγονός που εξόργισε τον ηθοποιό.

Από την πλευρά του ο Ντεπαρντιέ, απάντησε στον χαρακτηρισμό του Ερό, με ανοιχτή επιστολή σε κυριακάτικη εφημερίδα, λέγοντας:

«Ποιος είστε εσείς που με κρίνετε; Με είπατε τιποτένιο, αλλά τιποτένια είναι τα λόγια σας. Σας επιστρέφω το διαβατήριό μου γιατί στη Γαλλία, το ταλέντο, η δημιουργία και η διαφορετικότητα τιμωρούνται.

Το 2012 πλήρωσα σε φόρους το 80% των εισοδημάτων μου. Δουλεύω από τα 14 μου χρόνια και εδώ και 45 χρόνια έχω πληρώσει 45 εκατομμύρια ευρώ σε φόρους, ενώ απασχολώ 80 άτομα.

Δεν παραπονιέμαι, δεν καυχιέμαι, αλλά αρνούμαι να δεχτώ τον χαρακτηρισμό ‘τιποτένιος’.

Παρόλες τις υπερβολές μου, την όρεξη και την αγάπη μου για τη ζωή, είμαι ελεύθερος κύριε και θα παραμείνω ευγενικός» καταλήγει ο ηθοποιός υπονοώντας ότι ο κ. Ερό υπήρξε το αντίθετο …

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ