Νετανιάχου: Οι όμηροι θα απελευθερωθούν σταδιακά – Ο πόλεμος κατά της Χαμάς δεν θα σταματήσει

«Οι όμηροι θα απελευθερωθούν σταδιακά», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, την Τρίτη (21/11) ενώ κατέστησε σαφές ότι «ο πόλεμος κατά της Χαμάς δεν θα σταματήσει μετά την κατάπαυση του πυρός».

Ο Νετανιάχου είπε ότι η ισραηλινή κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με μια δύσκολη απόφαση απόψε, «αλλά είναι η σωστή απόφαση».

Σύμφωνα με τους Times of Israel o πρωθυπουργός του Ισραήλ ανέφερε στο υπουργικό συμβούλιο ότι η συμφωνία για τους ομήρους θα περιλαμβάνει πρόσβαση του Ερυθρού Σταυρού στους υπόλοιπους απαχθέντες, συμπεριλαμβανομένης της παροχής φαρμάκων σε αυτούς.

Οι επικεφαλής ασφαλείας υποστηρίζουν πλήρως την απόφαση και λένε ότι η συμφωνία θα επιτρέψει στον στρατό να προετοιμαστεί για τη συνέχιση των μαχών» υπογράμμισε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου και προσέθεσε ότι «ο πόλεμος είναι σε εξέλιξη και θα συνεχιστεί μέχρι να πετύχουμε τους στόχους μας».

Ακόμα επεσήμανε ότι Τζο Μπάιντεν βοήθησε στη βελτίωση της συμφωνίας, ώστε να συμπεριλάβει περισσότερους ομήρους.

Haaretz: «Θα απελευθερωθούν 30 παιδιά και 20 γυναίκες» – Το πλαίσιο της συμφωνίας για τους ομήρους

Σύμφωνα με την Ηaaretz, στο πλαίσιο της συμφωνίας για τους ομήρους που έχει υποβληθεί στην κυβέρνηση προς έγκριση θα απελευθερωθούν 30 παιδιά και 20 γυναίκες εκ των οποίων οι 8 είναι μητέρες.

Όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα, περισσότερα από 30 παιδιά και έφηβοι κάτω των 18 ετών κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας και τουλάχιστον 13 μητέρες απήχθησαν μαζί τους από την Χαμάς.

Οι όροι για την απελευθέρωση των ομήρων

1η φάση

  • Τετραήμερη κατάπαυση εχθροπραξιών
  • Απελευθέρωση 50 Ισραηλινών ομήρων και 150 Παλαιστίνιων κρατουμένων
  • Είσοδος 300 φορτηγών με ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

2η φάση

  • Παράταση κατάπαυσης εχθροπραξιών
  • Απελευθέρωση δεύτερης ομάδας 50 Ισραηλινών ομήρων και 150 Παλαιστίνιων κρατουμένων

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ