H Fiat Chrysler και η PSA συμφώνησαν τους όρους συγχώνευσής τους

H Fiat Chrysler και ο γαλλικός όμιλος PSA, που κατασκευάζει τα Peugeot, συμφώνησαν στους όρους της συγχώνευσής τους, η οποία θα δημιουργούσε την τέταρτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο με μία χρηματιστηριακή αξία μεγαλύτερη από 48,4 δισ. δολάρια, σύμφωνα με πηγές που έχουν γνώση του θέματος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, το διοικητικό συμβούλιο της Peugeot ενέκρινε τη συμφωνία σήμερα. Το διοικητικό συμβούλιο της Fiat Chrysler ενέκρινε, επίσης, τη συμφωνία, ενώ το Δ.Σ. της Exot, της εταιρείας της οικογένειας Ανιέλι που ελέγχει την ιταλο – αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, επρόκειτο να συνεδριάσει αργότερα.

Δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρει ότι οι μέτοχοι των δύο εταιρειών θα κατέχουν από το 50% της νέας εταιρείας που θα προκύψει από τη συγχώνευση. Το Δ.Σ. της νέας εταιρείας θα έχει 11 μέλη, από τα οποία έξι θα προέρχονται από την PSA, περιλαμβανομένου του Διευθύνοντος Συμβούλου της, Κάρλος Ταβάρες, ο οποίος θα ηγηθεί της νέας εταιρείας. Ηγετικό ρόλο θα έχει και ο πρόεδρος της Fiat, Τζον Έλκαν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ