Χάος στο Κρεμλίνο: Ο Πούτιν χάνει την εξουσία λόγω κακής υγείας, λέει πρώην κατάσκοπος της MI6

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν χάνει την εξουσία του λόγω της κακής υγείας του και το Κρεμλίνο βυθίζεται σε «αυξανόμενη αταξία και χάος», όσο συνεχίζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, ισχυρίζεται πρώην κατάσκοπος της Βρετανίας.

Όπως υποστηρίζει ο Κρίστοφερ Στιλ, που στο παρελθόν επιχειρούσε στη Ρωσία ως πράκτορας της MI6, ο 69χρονος Πούτιν κάνει «διαλείμματα» από την άσκηση εξουσίας, για να λάβει ιατρικές θεραπείες και ουσιαστικά δεν υπάρχει «καθαρή πολιτική ηγεσία» στη Μόσχα. Ο πρώην κατάσκοπος που ήταν επικεφαλής του γραφείου της MI6 στη Ρωσία για τρία χρόνια, δήλωσε ακόμη ότι ο Ρώσος πρόεδρος «συνοδευόταν συνεχώς» από ομάδα γιατρών.

Εδώ και χρόνια κυκλοφορούν οι φήμες ότι ο Πούτιν αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα υγείας, αλλά θεωρείται ότι η κατάστασή του έχει επιδεινωθεί μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Επικριτές του όσο και πηγές του Κρεμλίνου αναφέρουν ότι ο Ρώσος πρόεδρος ενδέχεται να πάσχει από καρκίνο ή Πάρκινσον, θεωρίες που ενισχύονται τις τελευταίες εβδομάδες, από τις εικόνες και τα βίντεο που κυκλοφορούν και στα οποία  ο Βλαντίμιρ Πούτιν καταγράφεται να τρέμει ανεξέλεγκτα ή δείχνει να είναι εξαιρετικά νευρικός.

Στις 14 Μαΐου, ο επικεφαλής των στρατιωτικών πληροφοριών της Ουκρανίας, υποστράτηγος Kίριλο Μπουντάνοφ ισχυρίστηκε ότι ο Πούτιν ήταν «πολύ άρρωστος», προτού σημειώσει ότι ακόμα και σχέδια για πραξικόπημα ήταν ήδη σε εξέλιξη. Ο Κρίστοφερ Στιλ είπε στο LBC: «Κατανοούμε ότι υπάρχει αυξανόμενη αταξία στο Κρεμλίνο και χάος. Δεν υπάρχει ξεκάθαρη πολιτική ηγεσία από τον Πούτιν, του οποίου η υγεία φθίνει όλο και περισσότερο. Σε στρατιωτικούς όρους, οι δομές διοίκησης και ούτω καθεξής δεν λειτουργούν όπως θα έπρεπε», σημείωσε ο πρώην κατάσκοπος της Βρετανίας.

Όπως είναι λογικό, ο Στιλ δεν μπόρεσε να αποκαλύψει την πηγή του, αλλά είπε ότι ήταν «αρκετά σίγουρος» για τους ισχυρισμούς του. «Αυτό που ξέρουμε είναι ότι ο Πούτιν συνοδεύεται συνεχώς από μια ομάδα γιατρών στον χώρο».

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Πούτιν, έχει επανειλημμένα αρνηθεί ότι ο Ρώσος πρόεδρος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Όμως ο Στιλ είπε ότι πολλές κυβερνητικές συνεδριάσεις στο Κρεμλίνο πρέπει να γίνουν τμηματικά ώστε να μπορέσει ο Πούτιν να φύγει για ιατρικές θεραπείες. «Σίγουρα έχει πολύ σοβαρό αντίκτυπο στη διακυβέρνηση της Ρωσίας αυτή τη στιγμή», είπε.

Όμως, παρά την παρακμή του, δεν υπάρχει ελάχιστη έως καθόλου πιθανότητα να αποσυρθεί από την Ουκρανία, επεσήμανε ο Στιλ που πρόσθεσε ότι ο Πούτιν «μάλλον» έπασχε από Πάρκινσον, αλλά δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει «τις ακριβείς λεπτομέρειες για το ποια είναι η πάθησή του».

Ο Στιλ ήταν ειδικός επί της Ρωσίας για την MI6 επί 22 χρόνια.

Έγινε πρωτοσέλιδο το 2016, όταν διέρρευσε ο «βρώμικος φάκελός» του για τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Σύμφωνα με τα έγγραφά του, ο Πούτιν είχε στο «τσεπάκι» του τον Τραμπ καθώς, όπως είχε υποστηρίξει ο Στιλ, ο Τραμπ είχε κάνει όργιο με ιερόδουλες σε ταξίδι στη Μόσχα.

Ο Κρίστο Γκρόζεφ, ειδικός για τη Ρωσία, υποστήριξε ότι οι ανώτατοι αξιωματούχοι του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας και της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας θα προσπαθήσουν να ανατρέψουν τον Πούτιν επειδή ξέρουν την αλήθεια. Σύμφωνα με τον Γκρόζεφ, αυτές οι ελίτ αναζητούν ήδη τρόπους να μετακινήσουν τα χρήματά τους και τις οικογένειές τους έξω από τη χώρα εν αναμονή της πτώσης του Πούτιν. Μιλώντας στο Radio Liberty για το τι μπορεί να πυροδοτήσει το πραξικόπημα, ο Γκρόζεφ είπε ότι μπορεί να έρθει η στιγμή εάν ή όταν ο Πούτιν δώσει εντολή στους στρατηγούς του να πραγματοποιήσουν πυρηνικό χτύπημα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ