Κίνα: Αυτοπυρπολήθηκε Θιβετιανός

Κίνα: Αυτοπυρπολήθηκε Θιβετιανός

 

Ένας πολίτης του Θιβέτ, αυτοπυρπολήθηκε χθες σε περιοχή της βορειοδυτικής Κίνας, όπου εκφράζεται έντονη διαμαρτυρία των Θιβετιανών κατά της κηδεμονίας του Πεκίνου, ανέφερε σήμερα το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, χωρίς όμως να αναφέρει την αιτία της αυτοκτονίας.

Ο πολίτης που σύμφωνα με τις αρχές γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1985, ολοκλήρωσε την απεγνωσμένη κίνησή του, στην επαρχία Κινγκάι.

Την περασμένη Πέμπτη, ο 19χρονος Λιμπόνγκ Τσερίνγκ, πέθανε με τον ίδιο τρόπο, καθώς έβαλε φωτιά στα ρούχα του, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα. Δύο άλλοι Θιβετιανοί έχασαν τη ζωή τους για τον ίδιο λόγο την Δευτέρα και την Τρίτη.

Περισσότερα από 70 άτομα, κυρίως βουδιστές μοναχοί, έχουν προσπαθήσει ή έχουν θέσει τέλος στη ζωή τους, αυτοπυρπολούμενοι, από την αρχή του 2011, στις κινεζικές περιοχές που κατοικούνται από Θιβετιανούς.

Έτσι αντιδρούν κατά των κινεζικών αρχών, τις οποίες κατηγορούν ότι καταστέλλουν τον πολιτισμό και τη θρησκεία τους.

Ειδικά το τελευταίο διάστημα και έως το συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, όπου αναδείχτηκε η νέα κομματική ηγεσία, οι αυτοκαταστροφικές αντιδράσεις των Θιβετιανών, έχουν πολλαπλασιαστεί.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ