Έκκληση Μουν για εκεχειρία

Έκκληση για κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στους ένοπλους Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους, έκανε ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών.

“Καλώ και τις δύο πλευρές να συνεργαστούν με όλες τις προσπάθειες των οποίων ηγείται η Αίγυπτος για την άμεση σύναψη εκεχειρίας”, είπε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ.

Έντεκα άμαχοι σκοτώθηκαν και 30 τραυματίστηκαν από τον χθεσινό ισραηλινό βομβαρδισμό με στόχο σπίτι στην Πόλη της Γάζας, το πιο αιματηρό επεισόδιο κατά τις πέντε τελευταίες ημέρες των ισραηλινών επιθέσεων σε απάντηση στις επιθέσεις με ρουκέτες παλαιστίνιων ενόπλων.

“Θλίβομαι βαθύτατα από τις πληροφορίες για νεκρούς”, δήλωσε ο Μπαν Γκι Μουν, για την εν λόγω επίθεση και πρόσθεσε: “Ανησυχώ επίσης για τις συνεχιζόμενες επιθέσεις με ρουκέτες κατά ισραηλινών πόλεων, από τις οποίες σκοτώθηκαν πολλοί ισραηλινοί πολίτες. Αυτό πρέπει να σταματήσει”.

Ο Μπαν και ο αιγύπτιος πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι πρόκειται να έχουν συνομιλίες για την κατάσταση στη Γάζα καθώς και για “τρέχοντα περιφερειακά και διεθνή ζητήματα”, είπε ο Αμρ Ρούσντι, εκπρόσωπος του αιγυπτιακού υπουργείου Εξωτερικών.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ